Politie prijst reddende engelen van jongetje Kudelstaart

De politie van Uithoorn en Aalsmeer is trots op iedereen die afgelopen woensdag in Kudelstaart heeft geholpen met het redden van een jongetje uit een sloot.

Door oplettende omstanders is het jongetje gered en gereanimeerd, schrijft de politie op sociale media. Dat gebeurde woensdag rond 17.30 uur.

"Dankzij alerte omstanders werd het kindje snel uit het water gehaald en werd er eerste hulp toepast. Door deze snelle actie was het kindje bij kennis toen de politie als eerste hulpdienst ter plaatste kwam."

Burgermoed
Volgens de politie is het een hartverwarmend voorbeeld van burgermoed en samenwerking. Onze oprechte dank aan iedereen die heeft geholpen!, schrijft het plaatselijke politiekorps.

Het kind was te water geraakt in de Schweitzerstraat, nadat hij zijn bal in een ondiepe sloot had geschopt en die eruit probeerde te halen. Het jongetje kon alleen niet zwemmen en raakte snel kopje onder. 

Na de redding kwam de politie, brandweer, ambulance en de traumahelikopter naar Kudelstaart. Dat trok volgens de politie veel bekijks. 


Door redacteur Marco Koeleman