Ontwerp van supermarkt in Kootpark-Oost bekend


UITHOORN – In het kader van het ontwikkelen van de wijk Kootpark-Oost naar wonen met een plus, kreeg ALDI in 2020 groen licht van de gemeente voor een definitieve vestiging aan de Sportlaan. ALDI werkte hierop in samenwerking met MNNR architecten een concreet plan uit, voor nieuwbouw van een winkelpand en 36 huurappartementen. Het ontwerp van dit plan is inmiddels gereed en te bekijken.

Ruud Mastenbroek van ALDI Vastgoed BV: “Als ontwikkelaar van een project binnen Kootpark-Oost moesten we hierbij werken met de stedenbouwkundige uitgangspunten die de gemeente heeft vastgesteld voor het gehele gebied. Wij denken dat het goed gelukt is om de uitstraling en eisen te vertalen naar een ontwerp dat goed in de wijk en bij de bestaande bouw past. En dat daarbij ook nog eens tegemoet komt aan de grote vraag naar (huur)woningen in Uithoorn.”

De appartementen komen op het dak van de winkel te staan. Van de 36 huurappartementen zijn er 9 redelijk bijzonder. Het wordt een woonconcept met 9 zelfstandige appartementen en gemeenschappelijke ruimten voor jongeren met een sociale beperking. Het plan voor dit woonconcept ontstond uit een burgerinitiatief. Verder komen er 16 sociale huurwoningen voor jongeren en 11 middenhuur woningen voor jongvolwassenen. Met woningbouwvereniging Eigen Haard worden momenteel afspraken gemaakt voor de verhuur.

U kunt het eerste ontwerp op meerdere plaatsen bekijken. In de winkel aan de Sportlaan vindt u bij de uitgang posters met het ontwerp. U kunt daar uw reactie achterlaten in de reactiebox als u wilt. Het ontwerp is ook online te vinden via de website van architect MNNR: www.mnnr.nl/projects. U leest hier meer over het project ALDI Kootpark en kunt  laten weten wat u van het ontwerp vindt. 

Wilt u toch nog meer weten over het ontwerp en het nieuwbouwproject? Of heeft u hier vragen over? Dan nodigt ALDI u uit de online informatieavond op vrijdag 10 december bij te wonen. De architect zal het ontwerp en de gemaakte keuzes toelichten. Na de presentatie is er ruimte om vragen te stellen. Ook zal de gemeente aanwezig zijn voor vragen rondom de besluitprocedure. Aanmelden voor de avond kunt u doen via het project ALDI Kootpark op www.mnnr.nl/projects.


Op 21 december beslist het college B&W over het plan. Alle reacties worden verzameld in een reactienota en aan het college voorgelegd om mee te nemen in het besluit. In februari gaat het plan naar de gemeenteraad voor een definitief besluit. Daarna kan het project verder worden uitgewerkt. Zo volgt er een procedure voor het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning. Mastenbroek: “Ook is het de taak van ALDI om goed te kijken naar de beste locatie voor een tijdelijke winkel tijdens de sloop en nieuwbouw. We willen immers dat iedereen boodschappen kan blijven doen zo dicht mogelijk bij de huidige locatie, maar we hebben wel flink wat ruimte nodig. Een supermarkt kun je niet zomaar in een hoekje kwijt.”