MEER BEWEGEN VOOR OUDEREN

MEER BEWEGEN VOOR OUDEREN
Het geheim van gezond ouder worden is: bewegen! Iedereen die regelmatig aan lichaamsbeweging doet, voelt zich niet alleen fitter, maar houdt de conditie op peil of verbetert die. En een goede lichamelijke conditie zorgt ervoor dat u minder vatbaar bent voor verkoudheden en andere ongemakken. Blijf fit en doe mee!

Onder de noemer Meer Bewegen voor Ouderen (MBvO) organiseert Uithoorn voor Elkaar daarom verschillende cursussen. Meer Bewegen voor Ouderen staat voor bewegingsactiviteiten voor mensen van 65 jaar en ouder. Van de gewone gymnastiek tot yoga, van stoelhonkbal tot Bewegen op muziek. Meer Bewegen voor Ouderen wordt gegeven door geschoolde docenten die ervaring hebben met het lesgeven aan groepen ouderen. Wilt u ook (weer) wat aan uw conditie doen? Doe dan mee met onze cursussen. Er wordt niet alleen gewerkt aan conditie (uithoudingsvermogen), maar ook lenig makende en spierversterkende oefeningen komen aan bod.

De cursussen starten jaarlijks in september, maar u kunt ook later instromen. U kunt ook een gratis proefles volgen (als de cursus niet vol is).

Cursusgeld
De kosten van een cursus Meer Bewegen voor Ouderen zijn (deels) bij veel zorgverzekeraars te declareren. De factuur ontvangt u automatisch. 

U betaalt het cursusgeld door het afgeven van een machtiging. U kunt het cursusgeld in maximaal 4 termijnen voldoen. Het aantal termijnen is afhankelijk van het aantal lessen.

Bilderdijkhof (Bilderdijkhof 1, Uithoorn)
Stoel Honkbal, maandag 11:45-12:45 uur
Meer Bewegen voor Ouderen, maandag 13:00-14:00 uur
Bewegen op muziek, woensdag 13:30-15:00 uur
Meer Bewegen voor Ouderen, donderdag 09:00-10:00 uur
Meer Bewegen voor Ouderen, donderdag 10:00-11:00 uur
 

Ponderosa (Plesmanlaan 27, Uithoorn)
Meer Bewegen voor Ouderen, woensdag 11:15-12:15 uur
 

Dorpshuis De Quakel (Kerklaan 16, De Kwakel)             
Meer Bewegen voor Ouderen, woensdag 10:00-11:00 uur
INFORMATIE EN AANMELDING
U kunt zich hier online inschrijven. Wilt u liever een formulier op papier invullen? Bij wijkcentrum Bilderdijkhof (Bilderdijkhof 1) in Uithoorn helpen ze u graag!

Voor meer informatie over de cursussen Meer Bewegen voor Ouderen kunt u contact opnemen met het cursusbureau van Participe Amstelland op:

020-5430441 of cursus@participe.nu