Keti Koti Tafel in Bibliotheek Amstelveen Stadsplein

25 april 2024

Keti Koti Tafel in Bibliotheek Amstelveen Stadsplein

Bibliotheek Amstelland en de Gemeente Amstelveen organiseren op dinsdag 4 juni de Keti Koti Tafel. De tafel is een ontmoeting tussen 100 witte en zwarte mensen en alle kleuren daar tussenin. Tafelgenoten gaan met elkaar in gesprek en staan stil bij de hedendaagse gevolgen van het slavernijverleden.

Ook is er zang en een rituele maaltijd die herinneren aan het koloniale slavernijverleden. De dialoogtafel vindt plaats in het kader van het landelijke Herdenkingsjaar Slavernijverleden en in samenwerking met stichting Keti Koti Tafel. Deelname is gratis, aanmelden kan via bibliotheekamstelland.nl

Wederzijds begrip
“Bibliotheek Amstelland is een plek waar iedereen welkom is en waar verbinding en ontmoeting een belangrijke rol spelen. En ook voor de gemeente is dit essentieel, niet in de minste plaats vanwege de vele nationaliteiten die hier wonen.

Met het organiseren van de Keti Koti Tafel, waarbij alle aanwezigen alle ruimte krijgen naar elkaar te luisteren en hun gedachten te delen, hopen de bibliotheek en de gemeente mensen dichter bij elkaar te brengen,” aldus Hiske Deinema, programmamaker bij de Bibliotheek Amstelland.


Door redacteur Jan Tilburgs