Jongeren UWTC doen het goed

Bijzonder wielersucces voor broer Jasper en zus Mirthe Mons uit Waverveen, vorige week zaterdag in de Bergomloop in het Limburgse Simpelveld. In de morgenuren won Mirthe de race bij de meisjes nieuwelingen en later op de dag was Jasper de beste bij de mannen junioren.

De wedstrijden maakten deel uit van een serie om de Toekomst Cup waaraan de meest talentvolle jeugdrenners uit het land kunnen meedoen.

Slotklim
Mirthe Mons was op de lange, slopende slotklim duidelijk de sterkste. De tweede aankomende volgde op twintig seconden. Daarna druppelden de overige deelnemers met flinke onderlinge verschillen binnen. De nummer tien in de uitslag moest al meer dan vier minuten prijs geven.

Bij de jongens junioren bleven uiteindelijk elf renners over voor de strijd om de beste prijzen. Jasper Mons had in de sprint alleen concurrentie te duchten van Lukas de Vries.

Broer en zus
Mirthe en Jasper Mons zijn lid van de Uithoornse Wielrenafdeling UWTC en rijden pas enkele jaren wedstrijden. Broer en zus voelen zich vooral thuis op parcoursen waarin geklommen moet worden en maken grote stappen in hun ontwikkeling binnen de wielersport.

Ook Amstelvener Enzo Leijnse zorgde voor een opmerkelijke uitschieter. De prof van Team DSM kwam in de Waalse Pijl op de Muur van Hoei, na een race onder erbarmelijk slechte weersomstandigheden, binnen op plek 21.