Jeugdcaroussel is er weer op woensdag 28 februari

22 februari 2024

Jeugdcaroussel is er weer op woensdag 28 februari

Woensdag 28 februari is er weer een nieuwe uitzending van Jeugdcarrousel. Het kinder-radioprogramma, voor en door kinderen op Rick FM is er weer een keer per maand. Woensdag op een nieuw tijdstip van 17.00 tot 18.00 tot uur. De vaste presentatie is in handen van Valerie, Iefke, Anna, Kiki, Thijs en Dylan.

Dit programma, ook voor volwassenen, is vanaf groep 6. Ze worden begeleid door Ria Tammer en Astrid van Zelst. Kees Hoogervorst doet de techniek.

Wat komt er allemaal in het programma?

Jorinda Hogenboom over het nieuwe Kinderkoor van Uithoorn. Vanaf 28 februari op de woensdag van 14.30 tot 15.15 uur zingen ze in De Balletzaal in Uithoorn.
https://www.deballetzaal.nl/kinderkoor.html

Ties de Bresser.
Ties is een Transgender die al jong wist dat hij in het verkeerde lichaam zat. Hij moest als vrouw door het leven. In zijn boek “De Dans van Angst en Verlangen” omschrijft hij zijn leven en angsten en vooral onbegrip van de mensen en artsen om hem heen. De pesterijen en angst om zo verder te moeten leven bracht hem in veel nare situaties. Vanaf pagina 1 voel je zijn angst en onmacht uitermate goed omschreven. Het dwingt je bijna om het boek in een keer uit te lezen.

Het team van Jeugdcarrousel heeft Ties uitgenodigd om er over te komen vertellen. Het interview is in delen te horen met muziek er tussen. Ties geeft korte en duidelijke antwoorden op elke vraag. De presentatoren waren diep onder de indruk en het was dan ook na het interview volkomen stil in de radiostudio.
Als je de vragen hoort, die de jonge presentatoren overigens ook zelf bedenken, dan blijkt dat de LGBTQIA+ Community ontzettend speelt onder kinderen. Ze begrijpen waar het over gaat en denken er heel goed over na.

Ties begrijpt ook dat dit onderwerp enorm veel vragen op kan roepen en zeker voor kinderen of volwassenen die er meer over willen weten of vinden dat zij ook niet goed in hun vel zitten.
Bij www.transgendernetwerk.nl en www.transvisie.nl is meer informatie vinden.
Rick FM zal binnenkort een speciale Podcast met Ties gaan maken.

Andere onderwerpen.
Zakgeld is ook een onderwerp. En ook een lekker recept om een toetje te maken met speculoos en koekjes. De Knutseltip van Astrid, Kleur is Kracht, is zeepjes maken. Eugenie de Bruijn is er ook weer met leuke Kinderactiviteiten en Kinderuitjes in Uithoorn en omstreken.

In het programma is er ook leuke muziek die ze zelf uitzoeken en verzoeknummers. Terugluisteren? klik dan op jeugdcarrousel

Misschien wil je meedoen en iets te vertellen over je hobby, weet je een lekker bak of kookrecept? Of wil je meer weten over een bepaald beroep. Heb je ideeën? Stuur dan een mailtje (of vraag het je ouders), naar: carrousel.rickfm@gmail.com

Vermeld je naam, leeftijd en wat je zou willen doen in dit nieuwe kinder-radioprogramma. Dan nodigen wij je uit om in onze radiostudio in De Kwakel te komen.

Volg jij de Facebookpagina Jeugdcarrousel Rickfm al?

Wil je de vorige uitzendingen terugluisteren? Check dan onze Podcastpagina jeugdcarrousel
https://www.rickfm.nl/jeugdcarousel/content/page?4182