Jeugd Carousel

26 juli 2023

Jeugd Carousel

Jeugdcaroussel, het kinder-radioprogramma op Rick FM, voor en door kinderen, is er woensdag 25 oktober weer met een nieuw programma.
Na de zes wekelijkse zomervakantie uitzendingen is de uitzending nu een keer per maand. 25 oktober, 22 november en 20 december, op woensdag van 18.00 tot 19.00 uur.
De vaste presentatie is in handen van Iefke, 13 jaar van het Alkwin College. Valerie en Thijs, 11 jaar en Anna 8 jaar, alle drie van basisschool de Springschans.
Dit programma, ook voor volwassenen, is vanaf groep 6. Ze worden begeleid door Ria Tammer en Astrid van Zelst. Kees Hoogervorst doet de techniek.

Misschien wil je meedoen en iets te vertellen over je hobby, weet je een lekker bak of kookrecept? Of wil je meer weten over een bepaald beroep, heb je ideeën? Stuur dan een mailtje (of vraag het je ouders), naar: carrousel.rickfm@gmail.com

Vermeld je naam, leeftijd en wat je zou willen doen in dit nieuwe kinder-radioprogramma. Dan nodigen wij je uit om in onze radiostudio in De Kwakel te komen.

Volg jij de Facebookpagina Jeugdcarrousel Rickfm al?

Wil je de vorige uitzendingen terugluisteren? Klik dan op de links van onder

Naast leuke muziek die de presentatoren zelf uitzoeken en verzoeknummers, vertellen ze ook moppen en hebben ze het over de komende evenementen en activiteiten.

In de uitzending van 20 december komen aan bod: Kevin Giebing, brandweerman van de brandweerkazerne Uithoorn, komt praten over vuurwerk en veiligheid tijdens de feestdagen en het beroep brandweerman.

Een recept om iets lekkers te maken met bastognekoeken. De Knutseltip van Astrid is kerstballen maken met viltwol. Eugenie de Bruijn is er ook weer met leuke Kinderactiviteiten en Kinderuitjes in Uithoorn, De Kwakel en omstreken.

In het programma is er ook leuke muziek die ze zelf uitzoeken en verzoeknummers.

Misschien wil je meedoen en iets te vertellen over je hobby, weet je een lekker bak of kookrecept? Of wil je meer weten over een bepaald beroep, heb je ideeën? Stuur dan een mailtje (of vraag het je ouders), naar: carrousel.rickfm@gmail.com
Vermeld je naam, leeftijd en wat je zou willen doen in dit nieuwe kinder-radioprogramma. Dan nodigen wij je uit om in onze radiostudio in De Kwakel te komen. De uitzending is terug te luisteren via Jeugdcarousel 20 december

Volg jij de Facebookpagina Jeugdcarrousel Rickfm al?In de uitzending van 25 oktober (onze 10e uitzending) komen aan bod: 

- Wethouder Ferry Hoekstra over wonen en woningen in de gemeente Uithoorn.
- Floor over werken bij een Uitzendbureau en haar hobby musea bezoeken.
- Thijs over zijn gewonnen voorleeswedstrijd.
- De activiteiten agenda door Eugenie. - De knutseltip van Astrid -zelf Kleur is Kracht met zelf klei maken.

De uitzending is terug te luisteren door te klikken op Jeugdcarousel aflevering 10rousel 10e afleveringWoensdag 20 september was de  9e aflevering van de Jeugdcarousel. 

Wat zat er allemaal in het programma?
Monique over de ezels van Kinderboerderij Boerenvreugd Aalsmeer, hobby gesprek over zwemles voor kinderen met een beperking en Jessica over haar beroep verloskundige bij Verloskundigen Praktijk Uithoorn. Euchenie nam de activiteiten agenda door. Er is ook weer een knutseltip van Astrid Kleur is Kracht. 

Terug luisteren klik dan op Jeugdcarousel aflevering 9

Woensdagavond 30 augustus, was (8e) de laatste uitzending van de zomervakantie 2023 uitzendingen van Jeugdcarrousel, het wekelijkse programma in de zomervakantie voor en door kinderen.

De presentatie is in handen van Iefke, Valerie en Thijs. Dit programma, ook voor volwassenen, is vanaf groep 6. Ze worden begeleid door Ria Tammer en Astrid van Zelst. Kees Hoogervorst doet de techniek.

Wat zat er allemaal in het programma? Marieke Out over Keramiek en haar plannen voor de Kunstmarkt, 9 september op het Amstelplein. Gesprek met Bas over zijn beroep als Wegenwacht. Een Macaroni recept en de Knutseltip ging over bloempot beschilderen. Ook een gedicht van de Dorpsdichter Uithoorn.

Euchenie nam de activiteiten agenda door. Er was weer een knutseltip van Astrid. In het programma was er ook leuke muziek die ze zelf uitzochten en verzoeknummers. Ze vertelden moppen, er wass een bak/kook-recept en ze hadden het ook over de komende evenementen en activiteiten. Wil je terugluisteren klik dan op Jeugdcarousel aflevering 8


Woensdagavond 23 augustus was de 7e uitzending van Jeugdcarrousel. Wat kwam er allemaal in het programma? Marieke Out over Keramiek en haar plannen voor de Hobbymarkt, 9 september op het Amstelplein. Dave over zijn hobby voetballen, een gedicht van de Dorpsdichter Uithoorn en wethouder José de Robles vertelde over het beroep wethouder.

Euchenie nam de activiteiten agenda door. Er was ook weer een knutseltip van Astrid. In het programma was er ook leuke muziek die ze zelf uitzoeken en verzoeknummers. Ze vertelden moppen, er was een bak/kook-recept en hebben het ook over de komende evenementen en activiteiten. Wil je terugluisteren klik dan op Jeugdcarousel aflevering 7

Woensdagavond 16 augustus was de 6e uitzending van Jeugdcarrousel. Wat zat er allemaal in het programma? Deze zesde uitzending was vanaf het strand: Leeloo had een interview met haar moeder Vita over het beroep Model en Fotografie. De Dorpsdichter Uithoorn, Peter Borghaerts, over dichten en Romy die de Kooyman Polderloop Kids heeft gewonnen.

Euchenie nam de activiteiten agenda door. Er was ook weer een knutseltip van Astrid. In het programma was ook leuke muziek die ze zelf uitzochten en verzoeknummers. Ze vertelden moppen, er was een bak/kook-recept en ze hadden het ook over de komende evenementen en activiteiten. Wil je terugluisteren klik dan op Jeugdcarousel aflevering 6

De 5e uitzending was op woensdagavond 9 augustus. Wat zat er allemaal in het programma?
Interview met de Uithoornse Cindy Pieterse over haar werk als schrijfster, leerkracht en comédienne. Ook een interview over konijnen bij Kinderboerderij Boerenvreugd in Aalsmeer. 

Euchenie nam de activiteiten agenda door. Er was ook weer een knutseltip van Astrid. In het programma was er ook leuke muziek die ze zelf uitzoeken en verzoeknummers. Ze vertelden moppen, er was een bak/kook-recept en hebben het ook over de komende evenementen en activiteiten. Wil je terugluisteren klik dan op Jeugdcarousel aflevering 5

De 4e uitzending was op woensdagavond 2 augustus. Wat zat er allemaal in het programma?
In deze uitzending praatte Thijs met Heleen Colijn, dierenartsassistente bij Dierenarts Annemieke Calis, over wat allemaal te regelen voor dieren die meegaan op vakantie. Valerie praatte met Emma over haar hobby voetballen. Iefke had een gesprek met haar opa, van Bakkerij Out in Ouderkerk aan de Amstel, over het beroep Bakker en wat ze allemaal doen in de bakkerij. Ook een bakrecept om zelf bolletjes te maken.

Euchenie nam de activiteiten agenda door. Er was ook weer een knutseltip van Astrid. In het programma was er ook leuke muziek die ze zelf uitzoeken en verzoeknummers. Ze vertelden moppen en hebben het ook over de komende evenementen en activiteiten. Wil je terugluisteren klik dan op Jeugdcarousel aflevering 4

De derde uitzending was op woensdag 26 juli. Wat zat er allemaal in het programma?
In deze uitzending praatte Thijs met Heleen Colijn, dierenartsassistente over wat te doen met dieren in de vakantie. Hannah vertelde over haar hobby edelsmeden. Iefke had een gesprek met advocaat Michelle de Wit van Uithoorn Advocaten over wat ze allemaal doet in haar werk. Euchenie nam de activiteiten agenda door. Er was ook een knutseltip van Astrid, Kleur is Kracht. In het programma is er ook leuke muziek die ze zelf uitzoeken, verzoeknummers, vertellen moppen en hebben het ook over de komende evenementen en activiteiten. Wil je terugluisteren klik dan op Jeugdcarousel aflevering 3

De tweede uitzending was op 29 mei, tweede Pinksterdag. Wat zat er allemaal in dat programma?
Valerie had het met kinderen en haar klasgenoten over dagelijkse dingen, hobby‘s en ideeën. In deze uitzending praatte ze met Thijs over zijn hobby haken. Daarna een knutseltip van Astrid, die kun je ook vinden op onze Facebookpagina. Anna, het zusje van Thijs, praatte over haar konijntjes.
Iefke en Valerie hadden een recept om koekjes te bakken voor je kat en ze haddeen het over het dragen van een beugel, die ze nu zelf ook hebben. Tess, van basisschool De Kwikstaart, met haar vaste item, het Amsterdamse Bos. Met haar moeder Claudia, boswachter in het bos, praatte ze over het beleefpad.

In het tweede half uur had Iefke een gesprek met Ecoloog Rosan van Halsema over wat haar beroep inhoudt en ze haddeen het dan meteen over de oproep om watermonsters nemen.

Natuurlijk draaiden ze ook leuke muziek die ze zelf uitzoeken, vertelden moppen en hadden het over de komende evenementen en activiteiten. Wil je terugluisteren klik dan op Jeugdcarousel aflevering 2

Op 2e Paasdag, 10 april was de eerste uitzending en wat zat er allemaal in dat programma?
Valerie had het met kinderen en haar klasgenoten over dagelijkse dingen, hobby‘s en ideeën. In  deze eerste uitzending praatte ze met Thijs over zijn hobby de Lamborghini. Iefke had een leuk bak of kookrecept. Tess, van basisschool De Kwikstaart, heeft ook een vast item het Amsterdamse Bos. Met haar moeder Claudia, boswachter in het bos, praatte ze over alles wat er te doen is voor kinderen. Speurtochten, kanoën en de kinderbaden. Milan is 11 jaar, wil graag architect worden en had een interview met Len Porton van LeN Porton Architecten uit De Hoef. Er waren knutseltips van Astrid en ook een kinderactiviteit met Eugènie. Natuurlijk draaiden ze leuke muziek die ze zelf uitzoeken en hadden ze het ook over de komende evenementen en activiteiten. Wil je terugluisteren klik dan op Jeugdcarousel aflevering 1Kijk voor meer informatie op www.rickfm.nl