Heel Holland Klinkt

Het evenement vindt plaats op 10 november 2019

Op zondag 10 november geeft het Amstel Blazers Collectief in de Schutse in Uithoorn een uniek concert: ‘Heel Holland Klinkt.’ Het event begint om 14.30 uur.

Onder leiding van dirigent Richard Wortel hebben de muzikanten van het Amstel Blazers Collectief (ABC) een mooi programma voor deze middag, variërend van oude herkenbare filmmuziek tot chansons tot moderne popsongs. Een tipje van de sluier: wie kent niet de pakkende muziek uit de film Soldaat van Oranje? Voor dit concert heeft Richard een arrangement gemaakt van het mooie nummer Esther, ook uit deze film; een bijzonder stuk met solo’s voor trompet en sopraansaxofoon. Daarnaast kunt u tijdens deze uitvoering genieten van andere bekende en minder bekende film/tv/musicalmuziek.

Het ABC heeft voor deze gelegenheid drie solisten uitgenodigd om met hen te komen zingen: Annemarie Stolwijk, Irene Geurds-Buijs en Martin Buijs. Annemarie Stolwijk, geboren Kwakelaar, zingt al 21 jaar als sopraan bij zanggroep The Bridges in De Kwakel. Sinds een paar jaar is zij de vaste soliste van dit koor.

Martin Buijs en Irene Geurds-Buijs zijn bevlogen zangers van het gerenommeerde musicaltheatergezelschap Staccato uit Huizen. Irene is producer van deze organisatie en heeft solo’s in diverse producties. Martin is muzikaal leider en doet ook solo’s.

Deze zangers zullen tijdens dit concert zowel als solist, als duo en met z’n drieën optreden. Samen met het Amstel Blazers Collectief gaan ze een aantal bekende oude en nieuwe songs, passend in het Nederlandse thema, ten gehore brengen. Het precieze repertoire houdt het orkest nog even geheim.

 

Bovendien wordt er – ook in het thema – een verrassend intermezzo verzorgd door pop/rockband The Gerts. Deze band bestaat uit vier jonge Uithoornse muzikanten, namelijk: Stefan Emmelot (drums), Joris Leegwater (gitaar) Thijs Overing (zang) en Yordi Paul (bas). Yordi is daarnaast de vaste drummer van het Amstel Blazers Collectief.

 

 

Laat u verrassen door het afwisselende programma. De laatste kaarten zullen aan de deur verkocht worden, maar als u het concert niet wilt missen bestelt u vooraf uw toegangsbewijs à € 10,- (inclusief een pauzedrankje). Dit kunt u doen door een mailtje te sturen naar: abcuithoorn@gmail.com. Voor kinderen tot en met 12 jaar bedraagt de toegang € 5,-.