Doek valt definitief voor 60 werknemers van Aalsmeerse vleesfabriek

Zeker zestig werknemers van de Aalsmeerse vleesfabriek Offerman verliezen definitief hun baan, nadat er vorig jaar werd ontdekt dat er in het pand de listeriabacterie huist.
De ontslagen worden bevestigd door Soraya Faez van vakbond CNV aan NH Nieuws.

 

De beslissing om het doek te laten vallen voor het grootste de Aalsmeerse fabriek, is genomen door het Belgische hoofdkantoor Ter Beke, schrijft het Belgische De Tijd.  

In de fabriek werd in oktober 2019 de listeriabacterie ontdekt. Als gevolg van het eten van het vlees afkomstig uit de fabriek, overleden er drie mensen en kreeg een vrouw een miskraam. Daarop werd het grootste deel van de fabriek al gesloten.
Er staan twee gebouwen in Aalsmeer. Het grote pand gaat dicht. "De kleine fabriek blijft voorlopig nog wel open. We gaan er ook vanuit dat dat zo blijft", aldus Faez.

 

Werknemers van de Aalsmeerse vestiging werden de afgelopen tijd grotendeels al verplaatst naar andere locaties van het bedrijf, onder meer naar Ridderkerk. "Een deel van het Aalsmeerse personeel heeft daar ook een baan aangeboden gekregen."

Dat hoeven de werknemers overigens niet te accepteren. "Als ze dat niet doen, blijven ze recht hebben op de afspraken die we in het sociale plan gemaakt hebben."