De ASCC ComputerClub werkt samen met de bibliotheek Amstelland

UITHOORN - In samenwerking met de bibliotheek Amstelland in Uithoorn houdt de ASCC ComputerClub inloop voor mensen die hulp nodig hebben met hun laptop, tablet, smartphone, virussen, storingen, foto’s doorsturen en bewaren en ga zo maar door. Onze leden zijn blij met de inloop die al meer dan twintig jaar in Amstelveen bestaat. Zij kunnen daar met al hun digitale problemen terecht en worden altijd deskundig geholpen. Onze technische ondersteuners hebben met elkaar alle benodigde kennis en ervaring in huis. 
De inloop in Uithoorn is op de 2e e 4e woensdag van de maand van 11.00 uur tot 12.30 uur in de bibliotheek aan het Marktplein 65. Mensen kunnen dan voor € 20 per jaar direct lid worden van de ASCC ComputerClub en alle voordelen van het lidmaatschap ervaren, zoals hulp (ook aan huis) met hun computerproblemen, toegang tot de maandelijkse clubmiddag waar altijd een actueel digitaal onderwerp wordt besproken en tijdens de pauze leden elkaar kunnen ontmoeten onder het genot van een drankje van de club. 

Computervaardigheid steeds belangrijker

De ASCC ComputerClub werkt in Uithoorn samen met de Bibliotheek Amstelland. De club neemt haar leden in 2023 verder de digitale toekomst in. Een digitale toekomst met veel nieuwe en onvermoede digitale mogelijkheden en ontwikkelingen, zoals kunstmatige intelligentie (in het Engels artificial intelligence A.I.). Dit geeft kansen en bedreigingen. Het onderwerp zal de komende periode regelmatig aandacht krijgen van de club, zowel op de clubmiddagen als in onze nieuwsbrief. Er komt veel op de mensen af. Wij merken dat dit mensen bezighoudt en ook veel radio- en tv-programma’s besteden hier de laatste weken aandacht aan. Zelfs scholieren maken gebruik van A.I om verslagen door de computer te laten schrijven. Bent u in dit onderwerp geïnteresseerd? De ASCC start binnenkort een discussiegroep over de kansen, bedreigingen en risico’s om zo te komen tot een beter kennisniveau, begrip en om te gaan met dit fenomeen. Bent u hierin geïnteresseerd? Stuur dan een e-mail naar ai@ascc.nl. Er wordt dan contact met u opgenomen.

 

 

DigiD, nodig om gebruik te maken van websites van zorgverzekeringen, ziekenhuizen, zorgdomein, nutsbedrijven, overheidsinstanties en ga zo maar door. Wij merken een toenemende behoefte aan hulp op deze onderwerpen, zegt Wouter Smakman, de voorzitter van de ASCC. Om mensen met deze onderwerpen te helpen is het nodig dat zij computervaardig worden. Belangrijk daarbij is dat het vertrouwen in internet toeneemt.

Vrijwilligers 

De ASCC zoekt ook vrijwilligers die mensen willen helpen in het omgaan met hun smartphone en tablet. Heeft u interesse hiervoor, stuur dan een e-mail naar info@ascc.nl of bel 06 38762853.

Cursussen

In de Bibliotheek Uithoorn worden op maandagmiddagen van 13.30 tot 16.00 individuele lessen voor smartphone en tablet (Android) gegeven. Ook zijn er individuele lessen voor iPad op afspraak en de overstap van Windows 10 naar Windows 11, ook op afspraak. U kunt zich hiervoor aanmelden via de website     ( www.ascc.nl ) of een e-mail sturen naar cursussen@ascc.nl of bellen met 06 38762853.


Dit voorjaar start ook weer een mooi uitgebreid cursusprogramma in Amstelveen, dat op de ascc website ( www.ascc.nl ) staat. Voor informatie kunt u een e-mail sturen naar cursussen@ascc.nl of bellen met 06 38762853. Hieronder een kort overzicht. In

Basiscursus Windows 11 In deze cursus hoort u erover en krijgt u voorbeelden van de vele mogelijkheden die Windows biedt. Windows-individueel, nader aantal af te spreken individuele lessen van 1 uur, eenmaal per week.

Overstappen van Windows 10 naar 11Wat zijn de verschillen? Moet ik overstappen of is het beter te wachten?

Mappen en bestanden,
Op uw computer staan veel mappen. Hoe vind ik de weg hierin?

Windows Mail,Windows Mail wordt gratis geleverd bij Windows 10 en 11. U leert de belangrijkste functies.

Veiligheid van de pc, Veiligheid wordt een steeds belangrijker onderwerp. U leert voorkomen dat u het slachtoffer wordt van valse e-mails.

Back-up, Niet iedereen realiseert zich hoe belangrijk het is om regelmatig een back-up te maken, totdat er een keer iets misgaat.  U krijgt bij deze cursus een van de beste en gebruikersvriendelijke back-up programma’s gratis aangeboden op uw usb stick.

Opschonen en onderhouden, Elke computer heeft onderhoud nodig. U ontvangt bij deze cursus gratis onderhoudsprogramma’s via een usb stick.

iPad beginnerscursus In deze cursus leert u waar de belangrijkste knopjes voor zijn en veel interessante mogelijkheden: internet, mail, foto’s, kaarten. iPad-individueel, een nader aantal af te spreken individuele lessen.

iPad foto’s, Foto’s maken met uw iPad of iPhone, die versturen via e-mail, ze zó opbergen dat u ze makkelijk terug kan vinden.

Op pad Een weekendje weg? Een mooie wandel- of fietstocht maken? Uw iPad helpt u de leukste mogelijkheden te vinden voor een goede voorbereiding.

Omgaan met Android tablet of telefoon (individuele les), een nader af te spreken aantal individuele lessen van 1uur. Vertel de docent wat je zou willen leren. Stap voor stap leert je er mee om te gaan.

Digitale fotografie, een nader te bepalen aantal individuele lessen van 1uur. Om tot een mooie foto te komen zijn er 2 stappen nodig. 1] De foto maken. 2] De foto nabewerken. DE  docent heeft voldoende kennis en ervaring om je te leren fotograferen en na te bewerken.

Google foto’s, nader af te spreken aantal individuele lessen van 1uur. Je leert om te gaan met de slimme opslagservice voor al je foto's en video's. perfect voor de manier waarop mensen tegenwoordig foto's maken.

Bijdrage: Jan Tilburgs