Datum voor aanleg parkeerterrein Gemeentehuis

Foto: RickFM/Ron Koppenol

De gemeente Uithoorn wil over ruim vijf weken beginnen met het aanleggen van het nieuwe parkeerterrein achter het gemeentehuis.

Eind vorig jaar werd er een plan opgesteld. Daarin zijn enkele dingen veranderd. Zo wordt de steiger die in het Zijdelmeer komt, kleiner. En er komt een voetpad tussen het Kofschip en de brug.

Het terrein aan de Korte Boterdijk wordt volgens de gemeente klimaatadaptief aangelegd. Dat betekent dat er rekening wordt gehouden met een goede waterafvoer. Zo komt er een regenwaterriool en worden de rijbanen zo aangelegd dat het water ook naar dat riool stroomt.

Grastegels
Ook worden grasbetontegels gebruikt voor de parkeervakken en rijbanen. In die tegels zitten gaten, waardoor er gras doorheen kan groeien.

Het is de bedoeling dat de werkzaamheden aan het einde van het jaar klaar zijn. Op verschillende momenten zal de omgeving worden afgezet tijdens de werkzaamheden. Er komen dan tijdelijke parkeerplekken bij het Amstelplein.

Dit jaar was er protest tegen de bouw van het parkeerterrein achter het gemeentehuis, vooral vanwege de kap van 14 bomen daar. Ook hielden egels daar hun winterslaap. Toch werden de bomen gekapt.


Door redacteuren Marco Koeleman en Ria Tammer