Competities amateurvoetbal geschrapt

Het voetbalseizoen bij de amateurs is helemaal voorbij. Door de nieuwe coronamaatregelen van het kabinet is het niet meer toegestaan om tot en met 28 april te voetballen. De KNVB heeft nu besloten het hele amateurvoetbal eruit te gooien.

Er worden voor dit seizoen bij de amateurs geen eindstanden opgemaakt en dus ook geen kampioenen, promovendi en degradanten aangewezen. Ook worden de bekerkampioenschappen niet meer uitgespeeld. Het volgend seizoen start iedereen in dezelfde klasse als bij de start van het huidige seizoen.

 

Duidelijkheid geven

„Nederland heeft een uniek verenigingsleven dat inmiddels geruime tijd stilligt”, zegt directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee. „Sommige mensen zijn ziek, sommigen helaas zelfs overleden en velen zitten verplicht thuis. Nu kunnen we vaststellen dat de competities niet meer op een gewenste manier kunnen worden uitgespeeld voor de start van de zomerstop. In tegenstelling tot bij de profs, bestaat er voor de amateurs ook geen scenario om de wedstrijden door te schuiven tot na de zomerstop. Door nu de knoop door te hakken willen we vooral iedereen duidelijkheid geven.”

 

Kosten

De KNVB belooft er alles aan te doen de kosten voor verenigingen zo laag mogelijk te houden, zo ook de betalingen van clubs aan de bond. De twee resterende maandelijkse incasso's van april en mei worden niet uitgevoerd. In juni maakt de KNVB de eindafrekening over het seizoen 2019/2020 op. Hierin gaat een aantal kosten beduidend lager uitvallen voor de clubs. Daarnaast geeft de KNVB een restitutie op de reeds in rekening gebrachte wedstrijdgelden. De hoogte van deze restitutie is gebaseerd op het aantal niet gespeelde wedstrijden. De KNVB gaat zich ook sterk maken voor een noodfonds in de sport