Buurtbeheer en buurtbemiddeling

Buurtbeheer faciliteert een prettige leefomgeving in de buurt. Buurtbemiddeling ondersteunt mensen bij het oplossen van conflicten.
 
Buurtbeheer
Buurtbeheer Uithoorn is opgericht omdat de inwoners van Uithoorn, professionele organisaties en de gemeente samen wilden werken aan een betere leefomgeving. Die kon schoner, rustiger, veiliger, kortom ‘leefbaarder’ worden. Ook was er behoefte aan meer sociale samenhang; weten wie je buren zijn, elkaar beter leren kennen en iemand helpen daar waar dat nodig is.
 
Buurtbeheer nodigt bewoners uit om mee te denken, mee te praten en inspraak te hebben bij het maken van plannen om de leefbaarheid in de buurten te vergroten. De buurtbeheerders overleggen met de gemeente en zien dat het resultaat oplevert. De buitenruimte is en wordt opgeknapt, bewoners komen zelf met leuke initiatieven en er wordt voor jong en oud van alles georganiseerd. Steeds meer bewoners weten hun weg naar het buurtbeheer te vinden. Kijk hiervoor op de facebookpagina van buurtbeheer.
 
Buurtbemiddeling
De meeste mensen wonen prettig met hun buren. Soms is dat niet het geval. Kleine irritaties of een groot meningsverschil maken het soms moeilijk om nog in redelijkheid met elkaar te praten. Buurtbemiddeling kan helpen bij burenruzie. U gaat dan samen met een buurtbemiddelaar en uw buren om de tafel zitten om het probleem op te lossen. Op de website van BeterBuren kunt u meer lezen over buurtbemiddeling.