Auto in beslag van notoire alcholrijder

De politie van Uithoorn/Aalsmeer heeft de afgelopen week een auto in beslag genomen van een Uithoornaar die al meerdere keren werd betrapt op het rijden onder invloed.

Een BOA van Uithoorn reed achter een auto, waarvan hij de bestuurder een paar weken daarvoor al had betrapt op het rijden onder invloed en het rijden zonder rijbewijs.

Gezien de rijstijl van de bestuurder, vermoedde de BOA dat er weer werd gereden onder invloed. Direct schakelde hij de politie in.

Dezelfde
Het bleek dezelfde bestuurder te zijn, die de BOA eerder had betrapt en kennelijk had deze bestuurder daar niets van geleerd. De bestuurder reed opnieuw onder invloed van alcohol en zonder rijbewijs.

Omdat het de tweede keer was heeft de verkeersofficier besloten dat het voertuig in beslag mocht worden genomen ter verbeurdverklaring.

De bestuurder werd overgebracht naar politiebureau Uithoorn voor de ademanalyse. Daar blies hij maar liefst 755 ugl! Dat is ruimschoots over de invorderingsgrens, mocht hij nog in het bezit zijn geweest van een rijbewijs.

Proces-verbaal
Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden zonder rijbewijs en het rijden onder invloed van alcohol.

Het voertuig van de bestuurder werd overgebracht naar het politieopslagterrein.


Door redacteur Marco Koeleman