Asielzoekers mogelijk langer in ´t Buurtbest

Foto: RickFM/Ron Koppenol

De dertig asielzoekers, onder wie 11 kinderen, kunnen misschien langer in t Buurtnest aan de Arthur van Schendellaan blijven. Ze zouden uiterlijk november van dit jaar naar een andere plek worden overgebracht door het COA. Waar dat is, is nog niet duidelijk.

Maar dat zou, als de gemeenteraad in juni daarvoor goedkeuring geeft, later kunnen worden. Dat is omdat ´t Buurtnest in november nog niet nodig is als onderkomen voor leerlingen van basisschool de Vuurvogel.

Die school wordt een kindcentrum met naast een basisschool ook een kinderopvang, fysiotherapie, logopedie, jongerenwerk en mogelijk nog veel meer.

Dezelfde plek
De school en de gemeente willen dat complex het liefste op dezelfde plek. Tijdens de bouw moeten de leerlingen naar ´t Buurtnest. Maar dit proces gaat veel langer duren dan eerst de bedoeling was. Hierdoor is ´t Buurtnest pas later nodig en kunnen de asielzoekers langer blijven. 

Later moeten er op de plek van ´t Buurtnest appartementen komen, maar daar wordt pas mee begonnen als het kindcentrum klaar is.

 

Door redacteur Marco Koeleman