200 jaar Uithoorn: een jaar lang feest

Het evenement vindt plaats op 12 oktober 2019

Op 1 oktober 1819 werden De Kwakel en Uithoorn bij de grensbepaling tussen de provincies Holland en Utrecht aan de provincie Holland overgedragen. Na 1840 werd dit de provincie Noord-Holland. Dit historische moment vond 200 jaar geleden plaats. Een jaar lang wordt er extra aandacht besteed aan dit heugelijke feit.1 oktober vanaf 16.00 uur wordt gestart met een kunstestafette in het gemeentehuis en op zaterdagmiddag 12 oktober is de feestelijke start met alle inwoners van Uithoorn en De Kwakel.




“Eén jaar lang willen we extra aandacht besteden aan onze inwoners van de gemeente Uithoorn. Extra evenementen naast de reguliere evenementen, sport-, kunst en cultuuractiviteiten kunnen worden georganiseerd door organisaties en inwoners”, aldus burgemeester Pieter Heiliegers.

Feestelijke start op 12 oktober
De feestelijke opening vindt plaats voor Het Rechthuis aan den Amstel en op het naastgelegen parkeerterrein De Schans. Graag wil de gemeente alle inwoners van Uithoorn en De Kwakel uitnodigen om te komen. Het belooft voor jong en oud een leuk evenement te worden.

Wat kunt u verwachten?
Het evenement wordt door burgemeester Pieter Heiliegers om 13.00 uur officieel geopend. Gelijk daarna start er een gevarieerd programma met muziek, zang en cultuur. Ook zijn er die middag speciaal activiteiten voor kinderen bestaande uit sport, spel en games. Voor de allerkleinsten is er een springkussen. De complete middag wordt tussen de activiteiten door voorzien van muziek door Radio Rick FM. Uiteraard is de toegang gratis en staat er een kopje koffie, thee of limonade klaar bij Het Rechthuis.

Meer informatie
Voor meer informatie en het programma, kijk op www.uithoorn.nl.