Tentoonstelling UPPIE in galerie de Meerse

Het evenement vindt plaats van 28 december 2016 t/m 30 december 2016

Van 10 november t/m 30 december is de tentoonstelling Uppie in Galerie De Meerse te zien. Een bijzondere tentoonstelling met werk van hedendaagse kunstenaars over eenzaamheid. Gekozen eenzaamheid in de kunst en onvrijwillige eenzaamheid in het sociale domein. Kunst en eenzaamheid hebben met elkaar te maken. Binnen de kunsten heeft eenzaamheid een belangrijke betekenis bij het scheppen.  In het sociale domein wordt eenzaamheid vooral negatief ervaren. Het kunstproject Uppie wil deze twee domeinen bij elkaar brengen en aan elkaar verbinden.
Eenzaamheid is een groot maatschappelijk probleem. Iedere leeftijdsgroep kent eenzaamheid, maar deze komt relatief veel voor bij ouderen en
opgroeiende kinderen ( leeftijd 10-15 jaar). Uppie richt zich vooral op deze twee groepen.
De deelnemende kunstenaars zijn:
Annemarie Corman, Simone de Groot, Daan de Haan, Mo van Hal, Bart Nijstad, Ellen Mandemaker, Elsbeth Pluimers, Rogier Polman, Meliza de Vries. De opening van deze tentoonstelling vindt op 13 november 2016 om 16.00 uur. De galerie de Meerse is de vinden aan het Raadhuisplein 3 te Hoofddorp; openingstijden woensdag t/m zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur.