Struinen tussen de weidevogels in de Ronde Hoep

Het evenement vindt plaats op 28 mei 2017

foto: Henk van Bruggen

Vorig jaar is de kievit tot onze nationale vogel uitgeroepen. Dat is niet voor niks. Hij ziet er schitterende uit en de roep zorgt voor een heerlijk lentegevoel. De Ronde Hoep is een prachtig stuk Noord-Holland waar kieviten nog in ‘ouderwetse’ aantallen broeden in het reservaat van Landschap Noord-Holland. Net als  andere soorten zoals grutto, tureluur en betoverend zingende veldleeuwerik. Ook broeden hier allerlei eendensoorten die we in de bebouwde kom niet tegen komen.
U kunt het met de vogelwachter van Landschap Noord-Holland van dichtbij bekijken. Nu hebben veel weidevogels kuikens en wie weet krijgen we die tijdens de wandeling in het vizier. Sowieso is het bijzonder om deze grote open polder eens van binnenuit te bekijken. U hoeft dus geen specifieke vogelliefhebber te zijn om mee te wandelen.
 
Tijd: zondag 28 mei van 10.00-12.00 uur. Tip: Neem een verrekijker mee en trek wandelschoenen of laarzen aan.
Startplek:  We verzamelen op de Polderweg bij Ouderkerk aan de Amstel, 250 meter links van de boerderij met huisnummer 32.
Kosten: € 7,- en € 3,- voor kinderen tot 12 jaar. Beschermers € 4,- en € 2,- voor hun kinderen tot 12 jaar. Reserveren kan op www.gaatumee.nl Ter plekke aansluiten en betalen is ook mogelijk.