Rondje Stelling

Het evenement vindt plaats op 29 augustus 2015

Speciaal voor gezinnen en jeugd heeft de UWTC een extra korte afstand van 25 kilometer over de Stelling van Amsterdam uitgezet.

Tot 23 augustus kunnen deelnemers online inschrijven voor de overige afstanden van 45, 85 en 170 kilometer. De toertocht met start en finish in Uithoorn trekt jaarlijks meer deelnemers vanwege de mooie routes en de verzorging op de forten.

De kortste afstand van 25 kilometer is nieuw en wordt dit jaar voor het eerst verreden. Voor jeugd tot 16 jaar is deelname gratis.

Inschrijven voor deze afstand kan alleen op de dag zelf. Vertrek is vanaf het Pannenkoeken Fort en er is onderweg veel vertier en vermaak voor de jeugd. Zo stappen zij even af bij fort De Kwakel en bij fort Kudelstaart waar kinderen kunnen rusten of rennen en waar ouders koffie met wat lekkers kunnen krijgen.
Het vertrek voor de korte afstand is tussen 09.00 uur en 11.00 uur vanaf het Pannenkoeken Fort in Uithoorn waarna de eerste ontvangst is geregeld op het fort in De Kwakel. Daar kunnen de jongste deelnemers op vertoon van het uitgereikte Stellingpaspoort deelnemen aan een leuke workshop blaaspijlgeweren maken, waarna je deze natuurlijk ook uit mag proberen.

Bij het fort in Kudelstaart is er de mogelijkheid tot het nemen van een kijkje achter de dikke fortmuren en eenmaal aangekomen bij Fort aan de Drecht, kun je onder leiding van Stichting CREA jouw vader op moeder op het Fort krijten, zijn de cursuszalen open voor een kijkje en is er live muziek met Eva Commissaris.

Al met al genoeg om een heerlijke dag lekker op pad te zijn en te genieten van de natuur tijdens het fietsen en de historie en cultuur op de Forten.