Omgaan met heftige emoties

Het evenement vindt plaats op 19 mei 2016

Op donderdag 19 mei van 19.00 tot 21.30 uur kunnen vrijwilligers uit Uithoorn kosteloos deelnemen aan de training Omgaan met (heftige) emoties.

De training Omgaan met (heftige) emoties is bedoeld voor vrijwilligers die graag technieken willen inzetten binnen hun communicatie om zo (heftige) emoties te kunnen begeleiden.

Tijdens een gesprek of activiteit lopen de emoties soms op. De ander kan boos reageren, door te schreeuwen of toont zich verdrietig, door te huilen. U merkt dat u de controle over uw eigen emoties dreigt te verliezen.

Tijdens de avond leert u hoe u om kunt gaan met (heftige) emoties van anderen en krijgt u inzicht in hoe u hierop zelf reageert. We oefenen met verschillend gedrag om u te laten ervaren hoe u het beste kunt aansluiten op de ander, zonder uzelf daarin tekort te doen. Aan de hand van een stuk theorie vertellen wij u hoe binnen de interactie emoties worden beïnvloed.

Na afloop van de training Omgaan met (heftige) emoties beheerst u een aantal technieken/vaardigheden die je kunt inzetten wanneer er sprake is van (heftige) emoties.