Lezing over de ‘Engelandvaarders’

Het evenement vindt plaats op 22 april 2017

foto Wikipedia

Op zaterdag 22 april is er om 13.00 uur in het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 een lezing over de ‘Engelandvaarders’. De presentatie wordt verzorgd door Hans Vingerling, voorzitter van de Stichting Monument Engelandvaarders Katwijk en door George Makowski, bestuurslid en zoon van Engelandvaarder Tolo Makowski

Vanuit Katwijk aan Zee en Scheveningen werden in de begin jaren van de Tweede Wereldoorlog veel pogingen ondernomen om rechtstreeks over zee Engeland te bereiken.
De presentatie toont dit aan de hand van beelden en twee persoonlijke verhalen. Het persoonlijke verhaal van een mislukte poging vertelt door de zoon van een Engelandvaarder en dat van een geslaagde poging, beide met een vouwkano.
De lezing begint om 13.00 uur en is voor bezoekers van het museum gratis. Entree voor het museum kost € 3,50 voor volwassenen, €1,50 voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Voor kinderen tot 6 jaar is de toegang gratis. Het museum, dat gevestigd is in het Fort bij Aalsmeer aan de Aalsmeerderdijk 460 in Aalsmeerderbrug, is geopend op zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur.