Informatieavond over nierziekten in Ziekenhuis Amstelland

Het evenement vindt plaats op 26 oktober 2016


Woensdagavond 26 oktober (19.30 uur) is er in Ziekenhuis Amstelland een voorlichtingsbijeenkomst over Nierziekten. Stichting Vrienden van Ziekenhuis Amstelland heeft hiertoe het initiatief genomen samen met de nefrologen. Wat doet een goed werkende nier en wat gebeurt er als de functie van de nier achteruit gaat? Welke aandoeningen komen het meest voor en wat merkt de persoon die er mee te maken krijgt?  
Nierziekten komen ook bij jongere mensen voor. Soms zijn ze het gevolg van een andere ziekte. Wat kun je eraan doen om nieraandoeningen te voorkomen? De nefrologen Wim Rüger en Aegida Neradova geven u inzicht in het ontstaan van nierziekten en de gevolgen voor de patiënt.  De mogelijke behandelingen zullen besproken worden, waaronder de methoden om het werk van de nieren over te nemen. Ook de niertransplantatie komt aan de orde.
De bijeenkomst begint om 19.30 uur (zaal open: 19.00 uur) en duurt tot ongeveer 21.00 uur. Ze vindt plaats in de ontmoetingsruimtes Ziekenhuis Amstelland. Aanmelden voor deze informatiebijeenkomst kan via de website www.ziekenhuisamstelland.nl. Op het aanmeldformulier kunt u alvast uw vraag stellen. Dan zullen de nefrologen er die avond nader op ingaan. Meer informatie over de Stichting Vrienden van Ziekenhuis Amstelland vindt u op www.vriendenziekenhuisamstelland.nl
 

 
   
 
·