Hond van ongehoorzaam baasje bijt in enkel Amstelveense Sabine

De 22-jarige Sabine den Haan, trotse eigenaar van terriër Boris, is boos. Afgelopen maandag wordt ze tijdens het uitlaten van Boris in haar enkel gebeten door een klein wit hondje, terwijl ze meerdere keren vraagt of het dier aangelijnd kan worden.
Sabine filmt de aanvaring met haar bodycam. "Boris is al vaker aangevallen door loslopende honden en daardoor erg anstig geworden", vertelt ze aan mediapartner RTV Amstelveen. "Als hij gereageerd zou hebben op de aanval, zou hij de schuld krijgen, omdat het een risicohond is. Ik moet met een camera over straat om de onschuld van mijn hond te kunnen bewijzen." 
De beelden leggen vast dat het kleine hondje Boris wil aanvallen. Sabine roept meerde malen richting het baasje of de hond aangelijnd kan worden, maar krijgt geen reactie. Boris geeft geen kik, maar Sabine probeert het dier met haar enkel af te weren. Ze kan niet voorkomen dat het hondje in haar enkel bijt. De eigenaresse loopt vervolgens onverstoorbaar door.
De beelden staan inmiddels op diverse sociale media en ook op Dumpert. Sabine hoopt met de aandacht te bereiken dat mensen zien dat de zogeheten risicohonden niet altijd schuldig zijn. "Boris is bezig met muilkorftraining, om te voorkomen dat hij een keer kan zeggen: nu is het genoeg. Want als hij dat zegt, ben ik hem kwijt. Ik zou graag willen dat mensen zich aan de aanlijnplicht zouden houden."
bron: NH- nieuws/foto: RTV Amstelveen