Bridge Vereniging De Kwakel

Het evenement vindt plaats op 31 mei 2018

Met nog 2 ronden voor de boeg loopt de spanning aan de kop van de ranglijst meer en meer op. Dat was de conclusie na afloop van de 7e van 9 speelavonden die op donderdag 17 mei in Dorpshuis De Quakel werd gespeeld.
 
Van die 14 paren in de A lijn toonden Anneke Karlas en Loes Schijf zich deze avond met 61,11% de sterksten. Zij werden gevolgd door 2 paren die ex aequo op de 2e plaats eindigden en wel de echtparen van Beek en Noom met 60,07%.

Laatst genoemd paar was deze competitie bij hun allereerste aantreden direct al begonnen met de 1e plaats met toen 66,71% en na 7 ronden staan zij nog altijd op 1 in de totaalstand met 55,61% gemiddeld. De concurrentie hijgt hen echter in de nek, want het verschil tussen hen en de huidige nummer 4 (Loes en Anneke) is slechts 0,37% en met nummer 7 (echtpaar van Beek) 1,43%.
 
In de B lijn was Francis Terra gekoppeld aan manlief Ben en die nam haar bij de hand met ( naar horen zeggen) onnavolgbaar goed spel. De rest van het veld kon het namelijk allemaal niet volgen en moest ruim toegeven aan hun topscore van de avond met 66,67%. Van Ben was inmiddels wel bekend dat er terdege rekening met hem moet worden gehouden, maar met Francis lijkt het nu ook wel goed te komen.😊
Agnes de Kuijer en Ans Nieuwendijk wisten hier de 2e plaats te veroveren met 58,5%. Op een gedeelde 3e/4 plaats vinden we Gerda Bosboom met invalster Guus Pielage en ook Corrie en Ruud van der Peet.
 
In de C lijn verrasten Ploon en Fons Roelofsma met een fraaie 63,75%. Ook Paula Kniep en An van der Poel deden goede zaken met 61,25%. De 3e plaats was met 56,67% voor gelegenheidspaar Ria Wezenberg - Kees Overwater.
 
Nog 2 ronden, dan zit deze competitie er op, maar dat is nog niet het einde van het bridgeseizoen, want met ingang van donderdag 7 juni heeft u 5 achtereenvolgende donderdagen de gelegenheid de bridgedegens te kruisen op de BVK Zomerdrive en die staat ook open voor bridgers van 'elders'. Meer daarover in de komende weken.