Zaterdag 23 september: de 'Red Ball Express' rit 'Work in Progress'

Het evenement vindt plaats op 23 september 2023

CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum '40-'45 organiseert op zaterdag 23 september opnieuw de Red Ball Express.


Op zaterdag 23 september wordt de 21ste editie van de historische rondrit genaamd de 'Red Ball Express' verreden, waarbij authentieke voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog door de regio zullen rijden.
Deze rit is in de afgelopen jaren een historisch begrip in de regio en daar buiten geworden. Zaterdag 23 september zal de 'Red Ball Express' weer rijden met een rit door de Haarlemmermeer.
De aankomst en vertrek is bij het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum '40-'45 (Fort bij Aalsmeer).


De ca. 50 km lange rondrit zal vele plaatsen van historische betekenis uit de Tweede Wereldoorlog passeren en/of aandoen. Daarmee worden mensen die vochten en vielen voor de vrijheid herdacht en geëerd. De naam 'Red Ball Express' is een herinnering aan de bevoorradingsroute die door de geallieerden was opgezet vanaf de invasiekusten in Normandië naar het front. Dag en nacht reden konvooien naar het front om alle nodige voorraden aan te vullen.


Informatie over de ‘Red Ball Express’ rit
Voor informatie over de Red Ball Express kunt U de website raadplegen: www.redballexpress.nl.
Voor inlichtingen over de rit kunt u bellen met: Richard Mutsaers: 0621265592 of Raph de Wolf: 0629238380, of stuur een email naar rbe@crash40-45.nl.


Presentatie en film over de historie Red Ball Express 1944
In het CRASH-museum zal de gehele dag een film te zien zijn die een beeld geeft van de Red Ball Express zoals deze in 1944 reed. Hierdoor krijgen bezoekers achtergrondinfo over deze enorme logistieke operatie in WO2 en extra toelichting door de vrijwilligers van het museum.
Om 13:00 uur zal Rick Franke een lezing geven over de originele Red Ball Express operatie van 1944


Openingstijden
De toegang tot het CRASH museum bedraagt gedurende de renovatie van het fortgebouw € 5,00 voor volwassenen en kinderen van 13 jaar en ouder, € 2,50 voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Kinderen jonger dan 7 jaar, donateurs en veteranen hebben gratis toegang.
Het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 is gevestigd in het Fort bij Aalsmeer, Aalsmeerderdijk 460, 1436 BM te Aalsmeerderbrug bij Rijsenhout.
Het museum is geopend op zaterdag en iedere 2e zondag van de maand van 10.30 tot 16.30 uur.


Toegang reserveren
Als u reserveert bent u zeker van toegang tot het museum en de lezing.
Reserveren kan via de website op: www.crash40-45.nl/toegang-reserveren/.
Voor meer informatie over het museum en het werk van het CRASH Luchtoorlog en Verzetsmuseum ’40- ‘45 kunt u de website www.crash40-45.nl, Instagram of onze Facebookpagina raadplegen.

 

Bron: ingezonden bericht

Bewerkt voor Rick FM: Monique Musch