Wielereditie Sport & Co op zondag 27 december

Tussen 11.00 en 13.00 uur is er weer een nieuwe aflevering van Sport & Co bij Rick FM. Vandaag is er een wielercompilatie te horen.

Het eerste uur is geheel gewijd aan Uithoornaar Piet van Heusden. Piet is inmiddels 91 jaar maar nog steeds met regelmaat op de racefiets langs de Amstel te vinden. Hij is wereldkampioen achtervolging op de baan in 1952. De wedstrijden werden in Parijs verreden. In onze uitzending vertelt Piet over zijn opgroeien tijdens de 2e Wereldoorlog, zijn wielercarrière en het burgerlijk leven daarna. Tot heel lang was Piet ook betrokken bij Olympia's ronde door Nederland.

Het tweede uur beginnen we met Peter van Zijerveld. Hij zat op de racefiets voor o.a. het wielerteam van Hogenboom Beveiliging en later voor DAF, twee Nederlandse teams. Peter vond het vervolg van zijn sportcarrière in de Triathlon. Na zijn profcarrière werd hij talentcoach bij de KNWU, waarin hij menig huidig professioneel wielrenner onder zijn hoede had op de buitenlandse trainingskampen en jeugdwedstrijden. Nu het pensioen nadert en hij het wat meer dichter bij huis gaat zoeken is hij voorzitter geworden van de wielerafdeling van UWTC.

We sluiten het tweede uur af met het wielertalent uit onze regio, Lorena Wiebes uit Mijdrecht. Zij trapte haar eerste pedaalslagen bij UWTC en zal al snel in de nationale jeugdselecties. Offieceel was ze nog junior maar in 2019 werd ze toch al Nederlands kampioen op de weg. Ze is geen klimmer zegt ze zelf, ze moet het vooral hebben van de eindsprint. Sinds deze zomer rijdt ze voor een grote professionele ploeg, Sunweb. Lorena traint een groot gedeelte van het jaar met haar teamgenoten in Spanje. Eerder dit jaar mochten we haar tussen de trainingen bellen om met haar terug-, maar vooral ook vooruit te kijken.

Dus stem af op Rick FM, dan blijft u volledig op het hoogte van het (sportieve) nieuws.

Heeft u nog actuele info, uitgaantips, een verzoeknummer of vragen dan kunt u tijdens de uitzending bellen met 0297 540970, een mail sturen naar sport@rickfm.nl of twitteren op @RadioRickFM. Via de sociale media kunt u ons volgen op Facebook en Twitter.

De uitzendingen van Rick FM zijn overal te beluisteren via www.rickfm.nl en lokaal, 106.3 op FM en 99.0 op de kabel. Op de Rick FM-website kan de uitzending vanaf maandag ook teruggeluisterd worden via uitzending gemist.