Werkzaamheden aanleg ontsluitingsweg Woonwijk De Rietkraag en herinrichting parkeerterrein KDO

Het evenement vindt plaats van 04 april 2022 t/m 28 juli 2022

UITHOORN - Maandag 4 april start de aannemer van der Steen met de aanleg van de definitieve ontsluitingsweg voor de woonwijk De Rietkraag, de inrichting van de fietsstraat op de Vuurlijn en de herinrichting van het parkeerterrein bij KDO en de Vuurlijn.

De aannemer begint aan de westkant met de werkzaamheden. Aan de oostkant blijven er 20 parkeerplaatsen beschikbaar. U rijdt om via de Koningin Máximalaan en de Poelweg, deze wordt tussen de Ringdijk en Iepenlaan tijdelijk tweerichtingsverkeer. Omwonenden hebben een brief ontvangen waarin precies staat hoe en wanneer alles wordt uitgevoerd.

Het parkeerterrein wordt opnieuw aangelegd, met daaromheen een fietsstraat. Daarnaast komt er een coupure (een doorgang) door de dijk om De Rietkraag met de Vuurlijn te verbinden. De aannemer begint aan de westkant, dus aan de kant van de Poelweg. Het asfalt wordt verwijderd door te frezen en breken. Daarna begint de aannemer met het aanleggen van de nieuwe fietsstraat. De werkzaamheden worden afgesloten met het aanbrengen van asfalt. 

Doorrijden op de Vuurlijn is niet meer mogelijk. Fietsers gaan over de oude weg heen en kruisen het werkvak. Aan de oostkant, blijven minimaal 20 parkeerplaatsen beschikbaar. Deze parkeerplaatsen zijn met de auto alleen te bereiken vanaf de Ringdijk/Noordammerweg. U kunt geluidshinder ervaren van 4 tot en met 9 april tussen 07.00 en 18.00 uur, als wij het asfalt verwijderen. We snappen dat dit vervelend voor u kan zijn.  

In den Ossewaerd is bereikbaar via de Ringdijk/Noordammerweg. Gasten kunnen eventueel ook parkeren op de Ambachtshof en lopend over het bruggetje naar In den Ossewaerd. 

Wilt u naar KDO met de auto? Volg dan de omleidingsborden vanaf de Vuurlijn en Ringdijk naar de Anjerlaan, dan komt u vervolgens via de Evenementenlaan op de parkeerplaats van het terrein. Wij adviseren om zoveel mogelijk met de fiets te komen. 

Omwonenden kunnen de app van de aannemer gebruiken om de voortgang van de werkzaamheden te volgen. Dit is de Dirk van der Steen app en kunt u gratis via de Apple Store of Google Play downloaden. Als u vaak deze route gebruikt, kunt u uiteraard ook deze app gebruiken. Via social media houden we u ook op de hoogte.


Eind april/begin mei gaan we een omklap maken naar fase 2 aan de oostkant. Dan gaat de westkant open en is de oostkant afgesloten. Natuurlijk informeren wij u vooraf wanneer dit gebeurt en wat dit betekent. De coupure door de dijk wordt dan gemaakt. Ook leggen we de riolering aan, richten we de parkeerplaats en de fietsstraat aan de oostkant in. Daarna wordt alles afgewerkt. Wij verwachten medio juli klaar te zijn met de werkzaamheden.