Waardering voor betrokkenheid bewoners en buurtbeheer Legmeer

Buurtbeheer De Legmeer heeft burgemeester Pieter Heiliegers en participatiemakelaar Marius Reijnen uitgenodigd in het kader van de kennismakingstournee. De burgemeester kon met eigen ogen zien hoe Buurtbeheer De Legmeer iedere woensdag een inloopspreekuur organiseert op het Legmeerplein met koffie en soezen.

Burgemeester Pieter Heiliegers was zeer enthousiast “Ik waardeer de betrokkenheid van deze inwoners voor hun wijk. De inwoners kunnen terecht trots zijn op zoveel inzet voor de  buurt. Het is belangrijk dat inwoners betrokken zijn op elkaar en verantwoordelijkheid nemen voor hun wijk. Buurtbeheer De Legmeer is daar een heel goed voorbeeld van.”


Marga Moeijes en het team van Buurtbeheer De Legmeer zijn erg actief en organiseren veel activiteiten zoals een inloopspreekuur in het Buurtsteunpunt op het Legmeerplein elke woensdag van 11.00-12.30 uur, zwerfvuilacties, 80 hanging baskets om aan lantaarnpalen te hangen, Burendag, de aanleg van 4 Tiny Forests, plannen voor het “Legmeerbos”, buurtmaaltijden in samenwerking met de Praktijkschool en nog veel meer. Een aantal van deze activiteiten wordt mede mogelijk gemaakt door betrokkenheid van lokale ondernemers zoals Deen en kwekerij De Noordpoel. Buurtbeheer De Legmeer is erg blij met deze ondersteuning.


Buurtbeheer De Legmeer is een goed voorbeeld van een actieve buurt, maar er zijn meer actieve buurtbeheren in de gemeente Uithoorn. Wilt u weten wat voor activiteiten uw buurtbeheer organiseert, kijk op hun facebookpagina. Een berichtje aan uw buurtbeheer sturen kan ook; bij het tabje info staan de contactgegevens.

Wij vertrouwen erop dat alle buurtbeheren zich actief blijven inzetten voor alle buurten en wijken van Uithoorn en De Kwakel. Goede sociale contacten met je buurtbewoners is fijn. Buurtbeheer zorgt met hun inzet voor de verbinding.