VriendenLoterij steunt sportclub Legmeervogels uit Uithoorn met 5.000 euro

UITHOORN - Een grote verrassing voor sportclub Legmeervogels uit Uithoorn. De vereniging is uitgeroepen tot Club van de Week en ontvangt daarom een eenmalige bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. Legmeervogels gebruikt de bijdrage om de kleedkamers te verbouwen.

Frank den Butter, voorzitter van Legmeervogels: "We vinden het fantastisch dat we Club van de Week zijn geworden! Deze titel betekent voor ons dat denken in mogelijkheden, positiviteit en een maatschappelijke blik wordt gezien, bijvoorbeeld in de manier waarop we vrijwilligers van binnen en buiten de club betrekken. Met de bijdrage kunnen we onze club weer verder op weg helpen. Zo gaan we vanaf november de kleedkamers verbouwen, daar helpt dit bedrag zeker bij.’’

‘Clubs van de Week’
Clubs van de Week is door de VriendenLoterij in het leven geroepen om clubs, verenigingen en stichtingen in Nederland een steuntje in de rug te geven. Zij krijgen ieder een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij voor een specifiek doel of een maatschappelijk project voor de club en haar leden. Om voor de titel in aanmerking te komen, kunnen clubs, verenigingen en stichtingen zich aanmelden op www.clubsvandeweek.nl.

Extra financiële steun
Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Minimaal 40 procent van de inleg van de deelnemer gaat dan direct naar een eigen gekozen club, vereniging of stichting. Dat kan zijn voor kunst en cultuur via onze culturele partners of voor een van de maatschappelijke organisaties. Dit kunnen ook lokale clubs en verenigingen zijn die de deelnemer een warm hart toedraagt.

 

Bron: Ingezonden bericht - bewerkt voor Rick FM door Jan Tilburgs