Veteranen van UWTC goed in vorm

Het afgelopen weekend hebben de UWTC renners Leen Blom en Guus Zantingh veteranen wedstrijden gereden bij de 69+. Zaterdag 16 juni gingen de renners van start in Amersfoort. Even voor half koers wisten vier renner een kleine voorsprong te nemen met daarbij Leen Blom, maar met nog 8 ronden te gaan werden zij ingelopen en kreeg niemand meer de ruimte om weg te komen. De wedstrijd werd gewonnen door Guus Zantingh uit Mijdecht, Leen Blom finishte als 10e.
Zondag 17 juni stonden de renners aan de start in Woerden. Bij de 69+ werd er vanaf aanvang volop gedemarreerd en na 15 ronden ontstond een kopgroep van 5 renners met daarbij Leen Blom en Guus Zantingh maar zij wisten helaas niet vooruit te blijven. De wedstrijd werd gewonnen door Guus Zantingh, Leen eindigde als 6e.
 

Ronde van Rijsenhout
De eerste wedstrijd van de drieluik van de Bataaf is verreden. Donderdag 14 juni was de aftrap met de ronde van Rijsenhout. De UWTC amateurs Tommy Oude Elferink en Menno van Capel hadden zich ingeschreven bij de combiklasse amateurs-elite. En hier werd hard gekoerst. Moest je uit het peloton lossen dan werd je gelijk door de jury uit koers gehaald. Tommy moest na 14 rondes de koers verlaten en Menno reed 23 rondes. Onze elite renner Steven Stenekes reed een sterke koers en was mee in de ontsnapping. In de eindfase van de wedstrijd werd de kopgroep toch weer bijgehaald door het peloton. Steven Stenekes reed naar de 9e plaats. 
NK jeugd
Zondag 17 juni mochten 2 UWTC jeugdleden meedoen aan het NK. Altijd weer een hele ervaring voor de kinderen. Het NK werd op een vrij smal stratenparcours verreden in Steenbergen. Mike moest om 10.30 uur starten in cat 6. Na de start ging het meteen enorm hard en na één ronde was er al een kopgroep weg. Mike reed van achteren en kon nog wel wat renners inhalen. Helaas werden de gedubbelde renners al vroeg uit de wedstrijd gehaald, maar Mike vond het weer een leuke ervaring. Hij werd 56e.
Om 16.45 uur maakte Emilie Fransen haar debuut op het NK bij de meisjes cat 3. Ruim 45 jonge dames aan de start. En ook Emilie deed weer een mooie ervaring op, zij werd 32e.

Interclub in Ouderkerk
Zondag 17 juni mocht de oudste jeugdcategorieën meedoen op interclub niveau aan de ronde van Ouderkerk ad Amstel. Bij de jeugd cat 5&6 deed Rens Grömmel het erg goed. Hij was mee in de kopgroep en in de eindsprint pakte hij met een derde plek zijn eerste podiumplaats.