UWTC scoort zilveren medaille bij NK Veldrijden

UITHOORN - De masters mochten op zaterdag 11 januari al vroeg aan de bak tijdens het NK veldrijden.
Voor UWTC mocht Sjon van de Berg als eerste van start bij de masters 50+ op dit supersnelle maar door de vele bochten lastige parcours. Sjon werd 49e. Bij de masters 40+ reed Frank Jansen naar de 47e plaats.

Om 12 uur stonden de meeste UWTC deelnemers aan de start: Bas de Bruin, Ian vd Berg, Menno van Capel, Tommy Oude Elferink en Bart de Veer. Met veel behaalde podiumplaatsen dit seizoen van Bart en Tommy bij de amateurs/sportklasse waren de verwachtingen voor UWTC dan ook hoog gespannen. Tommy en Bart voldeden ruimschoots aan deze verwachtingen en streden sterk mee in de kopgroep. Bas kreeg helaas al vroeg in de wedstrijd te maken met pech, een afgelopen tube, en viel hierdoor ver terug. Menno had een slechte start maar wist gedurende de wedstrijd weer heel wat plaatsen goed te maken. De jonge Ian komt nog wat kracht te kort, maar reed een solide wedstrijd.
Twee rondjes voor het einde moest Tommy de koplopers laten gaan en zo ging Bart samen met Yannick Runhart uit Apeldoorn en Dennis vd Kruisweg uit ‘t Loo de laatste ronde in. En wat bleef het spannend, want niemand wist weg te komen in deze laatste ronde. De eindsprint zou dus de kleur van de medailles bepalen. Bart draaide als derde de laatste bocht in richting finish, maar zette alles op alles. Dennis moest iets terrein prijsgeven in het zicht van de finish en Bart en Yannick stoven met zijn tweeën op de streep af. Samen bolde ze over de streep, waarbij beide dachten dat ze gewonnen hadden.
Het publiek, maar ook de jury moest het antwoord even schuldig blijven wie er nu gewonnen had. Na het bestuderen van de foto's en de Mylaps uitslag gaf de jury het verlossende woord en bleek dat Yannick met minimaal verschil Nederlands Kampioen is geworden. Voor Bart een zwaar bevochten zilveren medaille en Dennis van de Kruisweg werd derde. Tommy wist er de vierde plaats uit te slepen. Pff, wat een wedstrijd en wat was UWTC dicht bij die gouden plak. Menno werd 24e, Bas 27e en Ian 41e.

De nieuwelingen sloten de eerste dag van het NK weer af. Met bijna honderd deelnemers reden onze UWTC jongens Mike Derogee, Duuk vd Haagen en Rens Grömmel vooral mee om ervaring op te doen. Mike werd 75e, Duuk 80e en Rens 81e. De jongens hebben hun uiterste best gedaan en een leuke dag gehad.

Zondagochtend mocht onze junior Sven Buskermolen aantreden. Sven reed een prima wedstrijd en mag trots zijn dat hij de hele wedstrijd mocht uitrijden. Sven werd 50e. Bij de dames stonden naast de UWTCX leden Elleke Claessen en Judith van Maanen ook de hele wereldtop aan de start. Want de Nederlandse dames overheersen dit seizoen bij alle internationale cyclocrossen. Elleke en Judith reden een gedegen wedstrijd en konden tevreden huiswaarts met een 19e en 23e plaats.

Open Kampioenschap van Uithoorn
Zondag 19 januari kan iedereen nog één keer in het veld van start gaan bij UWTC. Dan wordt er gestreden om het open Kampioenschap van Uithoorn.
starttijden: 10.30 uur jeugd, dames en nieuwelingen, 11.45 uur: leeftijd 40+, 12.45 uur: leeftijd 40-.
Inschrijven vanaf 09.30 uur in het clubhuis van UWTC (bij de bmx baan). De inschrijving sluit 15 minuten voor de start van de betreffende categorie. Publiek is van harte welkom.