Urnenmuur parochiekerkhof opgeknapt

Foto: RickFM/Ron Koppenol

Na weken werken is de urnenmuur op het parochiekerkhof in De Kwakel af. Hij is vernieuwd en uitgebreid. Dat zei het kerkbestuur tegen Rick FM

Enkele jaren terug was al duidelijk dat de plek van de urnenmuur op het parochiekerkhof een opknapbeurt nodig had. Ook was het nodig om de muur uit te breiden om capaciteitsproblemen in de toekomst te voorkomen.

Met de uitvoering is gewacht totdat de werkzaamheden in het dorpscentrum van De Kwakel en de plaatsing van de bushalte waren afgerond.

Bijzondere plek
Voor de parochie St. Jans Geboorte in De Kwakel neemt de parochiële begraafplaats een bijzondere plek in.

"het is fijn dat deze parochie nog steeds de mogelijkheid heeft dierbare overledenen, die lid zijn van de parochie, hier een laatste rustplaats te kunnen biede", zegt het kerkbestuur.

Er is voor gekozen om de muur te herplaatsen en de ondergrond te verstevigen. De werkzaamheden zijn gedaan met hulp van de vrijwilligers, die altijd al zorgen voor het algemene onderhoud.

Samenwerking
Wel kregen zijn hulp bij het herplaatsen en verstevigen van de muur van professionals. Materialen werden gesponsord. 

Later dit jaar en ook volgend jaar gaat de parochie verder met het renoveren van het parochiekerkhof. Zo zullen in 2025 een groot aantal graven worden geruimd.

 

Door redacteur Marco Koeleman, foto's: Ron Koppenol