Uithoornse Danny Wagenhuis in internationale crossfitt wedstrijd

UITHOORN - Vrijdag 20 mei doet de Uithoornse Danny Wagenhuis mee aan CrossFit Lowlands Throwdown in de RAI Amsterdam. Dit is een internationale crossfit-wedstrijd, waar hij het opneemt tegen vier andere deelnemers in de Adaptive Men Division.

Danny Wagenhuis draagt zijn hele een prothese aan zijn been. Hij heeft dit nooit eerder publiekelijk gedeeld. Voor hem een hele grote stap dus. Maar een stap waar hij heel trots op is!

Dankzij de Mentelity Foundation kan hij als groot sportfanaat alles doen wat hij wil. Zij hebben deels een extra prothese gefinancierd, die hij in tegenstelling tot zijn dagelijkse prothese in het water kan gebruiken. Om te zwemmen, surfen en te duiken.

Om ervoor te zorgen dat hij en anderen met een lichamelijke uitdaging hierin de juiste steun blijven krijgen, is hij een crowdfunding gestart.

Je kunt hem helpen door iets te doneren aan de Mentelity Foundation via zijn persoonlijke pagina: https://mentelityfundraisers.kentaa.com/actie/danny-wagenhuis

Hij gaat in ieder geval hard strijden tijdens de Crossfit wedstrijd en hoop op deze manier te laten zien dat sporten met een lichamelijke uitdaging voor iedereen mogelijk is.