Uithoorns Mooiste op zondag 26 januari

Het evenement vindt plaats op 26 januari 2020

UITHOORN - Het jaarlijkse sportevenement Uithoorns Mooiste, de loop, vindt dit jaar plaats op zondag 26 januari. Wethouder (Sport) Jan Hazen verricht het startschot.

Uithoorns Mooiste maakt onderdeel uit van het Z en Z-circuit. Omdat er dit jaar veel extra circuitlopers zich hebben ingeschreven, verwacht de organisatie (AKU) in Uithoorn meer dan 1500 deelnemers. Er kan dit jaar over 3 afstanden gelopen worden, de 5 en 10 kilometer en 10 Engelse mijlen.

De spits wordt afgebeten om 10.15 uur door de deelnemers van de Specials G-run. De AH Jos van de Berg GeZZinsloop over 1 kilometer voor kinderen tot en met 11 jaar start om 10.30 uur.

De deelnemers aan de Van Schie 5 kilometer worden om 11.00 uur weggeschoten. Van Schie zorgt er weer voor dat er een loopbrug bij de Noorddammerlaan over het water wordt gelegd zodat de lopers vanaf hun parkeerplaats rechtstreeks naar de kantine van Legmeervogels kunnen lopen.

Takii Europe b.v. is de trouwe sponsor van de 10 kilometer, de start daarvan is 11.05 uur.

Vakantiemakelaar is niet alleen sponsor van de 10 Engelse mijlen, maar biedt ook een verblijf in het resort Qurios in Zandvoort aan dat verloot wordt onder de lopers van de 5 kilometer, 10 kilometer en 10 E.M. De start van de 10 E.M. is 11.05 uur.

Alle kinderern aan de GeZZinsloop ontvangen een medaille en nog een extra verrassing. Voor de    deelnemers van de G-run ligt een medaille en een shirt klaar. De deelnemers aan de drie lange afstanden ontvangen in verband met het jubileumjaar ‘200 jaar Uithoorn’ een speciale herinnering, een grote handdoek met daarop het logo van ‘200 jaar Uithoorn’. Dit is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de gemeente Uithoorn en stichting SPUK.

Inschrijven
Voorinschrijven voor de loop kan via www.inschrijven.nl. Informatie over de loop is te vinden op www.uithoornsmooiste.nl en www.aku-uithoorn.nl.