Uithoorn is 6 mediators rijker

Zes kinderen van basisschool de Vuurvogel hebben vrijdag 9 maart hun diploma ‘mediator vreedzame school en vreedzame wijk’ gekregen. Naast hun diploma ontvingen zij een mooie speld waarmee ze herkenbaar zijn als ze hun “werk” uitvoeren. De diploma’s werden uitgereikt door wethouder Ria Zijlstra en dat was voor sommige kinderen wel spannend.
 

Een mediator is getraind in het oplossen van conflicten tussen kinderen op school en nu ook in de wijk. De kinderen van groep 6,7 en 8 konden zich opgeven om deze training te doen en mediator te worden voor de vreedzame school en vreedzame wijk. Annemiek van Vliet is vorig jaar gestart  met dit project en nu, een jaar verder,  zijn de eerste mediators een feit.
De middag in het buurtnest was een feestje. Na uitleg wat de mediators moeten doen en hoe ze zijn getraind, konden ouders en vrienden / familieleden getuige zijn van wat een mediator kan betekenen. Er werd een filmpje vertoond waarin twee kinderen een conflict hadden dat door een mediator werd opgelost. Het was een aandoenlijk filmpje dat je meteen aan denken zet. Een jongetje wilde een jongen die donker getint was geen hand geven omdat hij dat “vies” vond. Door ze te laten inzien wat dat beide partijen voor een gevoel gaf, werd het conflict door de mediator opgelost.
Na de Vuurvogel zal ook de Kajuit en Het Duet deze trainingen gaan geven om zo een vreedzame wijken te creëren.