Uithoorn 200 jaar uitzending zondag 12 april

Zondag 12 april van 10.00 tot 11.00 uur op Rick FM de negende uitzending van Uithoorn, De Kwakel en Thamen 200 jaar samen.

In deze uitzending een interview met oud-burgemeester Berry Groen. In dit derde interview vertelt ze over de jaarlijkse lintjesregen.

Uit het Rick FM-radio-archief een interview over de dreigende sluiting van het goederenspoortje Uithoorn - Mijdrecht.

De BUK'ker; Bekende Uithoornaar of Kwakelaar van de week is Daan Bartels, zanger, producer en gids bij o.a. de Wim Sonneveld wandelingen in Amsterdam. Aansluitend hoort u een eigen nummer.
https://hetlied.nl/

Chris Woerden vertelt in zijn historische column over Rosalinde, het spook van Het Rechthuis.

We hebben in het kader van de 200 seconden van een inwoners van De Kwakel of Uithoorn een gesprek met Naomi Heidinga, voormalig journalist bij het inmiddels opgeheven Witte Weekblad.

We eindigen de uitzending met een pareltje uit het Rick FM archief, de Rik actie voor Polen.

Wilt u zelf een bijdrage leveren aan deze uitzendingen, dat kan. Maak dan een geluidsopname van 200 seconden waarin u vertelt wie u bent en wat u kwijt wil over Uithoorn, De Kwakel en Thamen. Mail dit met de vermelding van uw contactgegevens naar; uithoorn200@rickfm.nl

De muziek in deze uitzending is een selectie uit de gemeente Uithoorn Top 200. Wilt u ook een nummer aanmelden voor deze Top 200 ga dan naar het opgaveformulier op de website.
https://www.rickfm.nl/top200/rickfm-nieuws/nieuws/item?1151536

De uitzending Uithoorn, De Kwakel en Thamen 200 jaar samen is een samenwerking met de Stichtingen Oud Uithoorn/De Kwakel en De Kwakel Toen & Nu en wordt op woensdag 15 april herhaald tussen 18.00 en 19.00 uur.

Wilt u ook naar eerdere uitzendingen luisteren ga dan naar de knop Podcasts op deze website.
https://www.rickfm.nl/podcasts/content/page?4092 of naar iTunes en Google podcasts onder Uithoorn 200 jaar.