Uithoorn 200 jaar op 3 mei

03 mei 2020

Uithoorn 200 jaar op 3 mei

Zondag 3 mei is van 10.00 tot 11.00 uur op Rick FM de twaalfde uitzending van Uithoorn, De Kwakel en Thamen 200 jaar samen. Het is een speciale uitzending die geheel in het teken staat van 75 jaar bevrijding. Hij is terug te luisteren via de link twaalfde editie


In deze uitzending een interview met oud-burgemeester Jos Castenmiller die met ons terugblikt op de festiviteiten rond de viering van 50 jaar bevrijding. (Foto ANP Historisch Archief)

Chris Woerden vertelt in zijn historische column over hoe het tijdens de oorlogsdagen toeging in Uithoorn en De Kwakel.

We hebben in het kader van de 200 seconden van een inwoner van De Kwakel of Uithoorn een gesprek met Janny Blijleven die vertelt hoe zij de eerste oorlogsdag beleefde.

Chris Woerden vertelt over de bevrijding en het oppakken van soldatenliefjes en landverraders.

Uit ons radioarchief een interview van Ria Tammer van drie jaar geleden met meneer Alderwereld. Hij vertelt over dat zijn familie is verraden voor 30 gulden en hoe hij is gered door zijn buurvrouw.  

We sluiten de uitzending af met Gerrit Burggraaf die vertelt over zijn hobby Keep them Rolling. https://ktr.nl/

Wilt u zelf een bijdrage leveren aan deze uitzendingen, dat kan. Maak dan een geluidsopname van 200 seconden waarin u vertelt wie u bent en wat u kwijt wil over Uithoorn, De Kwakel en Thamen. Mail dit met de vermelding van uw contactgegevens naar; uithoorn200@rickfm.nl

 

De muziek in deze uitzending is een selectie uit de gemeente Uithoorn Top 200. Wilt u ook een nummer aanmelden voor deze Top 200 ga dan naar het opgaveformulier op de website.
https://www.rickfm.nl/top200/ rickfm-nieuws/nieuws/item? 1151536

De uitzending Uithoorn, De Kwakel en Thamen 200 jaar samen is een samenwerking met de Stichtingen Oud Uithoorn/De Kwakel en De Kwakel Toen & Nu en wordt op woensdag 5 mei herhaald tussen 18.00 en 19.00 uur.

Wilt u ook naar eerdere uitzendingen luisteren ga dan naar de knop Podcasts op deze website; https://www.rickfm. nl/podcasts/content/page?4092

Ook via Spotify, iTunes en Google podcasts te beluisteren onder Uithoorn 200 jaar.