Uithoorn 200 jaar 9 augustus

09 augustus 2020

Uithoorn 200 jaar 9 augustus

Zondag 9 augustus van 10.00 tot 11.00 uur op Rick FM de 26e uitzending van Uithoorn, De Kwakel en Thamen 200 jaar samen. Terugluisteren klik dan op 26e editie

In deze uitzending een column van Chris Woerden over een burgemeester uit het verre verleden. Burgemeester E.B. Fremery Kalff (1879 - 1890). Hoewel hij lang burgemeester is geweest was hij met name niet zo geliefd onder de katholieken in Uithoorn.

Uit het Rick FM-radio-archief gaan we terug naar de, in heel De Kwakel wereldberoemde, "zingende Franciscanen".

De BUK'ker; Bekende Uithoornaar of Kwakelaar van de week is de bekende Kwakelse ondernemer Albert Blommestijn. Hij gaf met zijn Poldersport outdoor activiteiten wel een heel bijzondere voortzetting aan het agrarisch bedrijf van zijn ouders.
https://www.poldersport.com/

Chris Woerden gaat in zijn historische column in het bestaan en het nut van de "banpaal". Heeft het iets te maken met het in de ban doen van bepaalde personen? Hoe ging dat dat in zijn werk.

We hebben in het kader van de 200 seconden van een inwoner uit De Kwakel of Uithoorn een interview met Erik van Driel. Uithoornaar van geboorte en inmiddels al weer de nodige jaren wonend in De Kwakel.

Wilt u zelf een bijdrage leveren aan deze uitzendingen, dat kan. Maak dan een geluidsopname van 200 seconden waarin u vertelt wie u bent en wat u kwijt wil over Uithoorn, De Kwakel en Thamen. Mail dit met de vermelding van uw contactgegevens naar; uithoorn200@rickfm.nl

De muziek in deze uitzending is een selectie uit de Uithoornse & Kwakelse Top 200. Uitzending van de complete Top 200 is in het weekend van 15 & 16 augustus.

De uitzending Uithoorn, De Kwakel en Thamen 200 jaar samen is een samenwerking met de Stichtingen Oud Uithoorn/De Kwakel en De Kwakel Toen & Nu en wordt op woensdag 12 augustus herhaald tussen 18.00 en 19.00 uur.

Wilt u ook naar eerdere uitzendingen luisteren ga dan naar de knop Podcasts op deze website; podcasts

Ook zijn onze podcasts via Spotify, iTunes en Google te beluisteren onder Uithoorn 200 jaar.