Uithoorn 200 jaar 19 juli

19 juli 2020

Uithoorn 200 jaar 19 juli

Zondag 19 juli van 10.00 tot 11.00 uur op Rick FM de 23e uitzending van Uithoorn, De Kwakel en Thamen 200 jaar samen. Terugluisteren klik dan op 23e editie

In deze uitzending een interview met oud-burgemeester Dagmar Oudshoorn. In dit interview vertelt ze wat ze o.a. is gaan doen na haar vertrek als burgemeester van de gemeente Uithoorn.

Uit het Rick FM-radio-archief een een reportage uit 1983 over de duivententoonstelling in De Kwakel.

De BUK'ker; Bekende Uithoornaar of Kwakelaar van de week is Josephine Stokman. Ze is de eigenaar van het bekende café "de Gevel" ('t Geveltje) aan de Wilhelminakade.

Chris Woerden vertelt in zijn historische column over de bedrijven in Uithoorn. Eén van die bedrijven is de NWM (de Nederlandse Wegtanker Maatschappij) met hun geel-zwarte teerwagens die hij nog uit zijn jeugd kent. Zijn moeder was minder blij met de teerwagens als hij met teer aan zijn schoenen thuis kwam.

We hebben in het kader van de 200 seconden van een inwoner uit De Kwakel of Uithoorn een gesprek met Marijke Jansen. Ze is geboren in Den Haag eerst verhuisd naar Amstelveen en later naar Uithoorn. In het dagelijks leven is ze schoonheidsspecialiste met een eigen praktijk aan huis.

Wilt u zelf een bijdrage leveren aan deze uitzendingen, dat kan. Maak dan een geluidsopname van 200 seconden waarin u vertelt wie u bent en wat u kwijt wil over Uithoorn, De Kwakel en Thamen. Mail dit met de vermelding van uw contactgegevens naar; uithoorn200@rickfm.nl

De muziek in deze uitzending is een selectie uit de gemeente Uithoorn Top 200. Wilt u ook een nummer aanmelden voor deze Top 200 ga dan naar het opgaveformulier op de website,Top 200

De uitzending Uithoorn, De Kwakel en Thamen 200 jaar samen is een samenwerking met de Stichtingen Oud Uithoorn/De Kwakel en De Kwakel Toen & Nu en wordt op woensdag 22 juli herhaald tussen 18.00 en 19.00 uur.

Wilt u ook naar eerdere uitzendingen luisteren ga dan naar de knop Podcasts op deze website, Podcasts

Ook zijn onze podcasts via Spotify, iTunes en Google te beluisteren onder Uithoorn 200 jaar.

Bijlagen