Tweede pinksterdag Jeugd Carrousel

Op maandag 29 mei van 17.00 tot 18.00 uur, 2e Pinksterdag is de 2e uitzending van Jeugd Carrousel. Het nieuwe kinder-radioprogramma op Rick FM, voor en door kinderen. De presentatie is in handen van Iefke, 13 jaar van het Alkwin College en Valerie, 11 jaar van Basisschool De Springschans Uithoorn. Dit programma, ook voor volwassenen, is vanaf groep 6. Ze worden begeleid door Ria Tammer en Astrid van Zelst. Kees Hoogervorst doet de techniek.

Wat komt er allemaal in het programma?
Valerie heeft het met kinderen en haar klasgenoten over dagelijkse dingen, hobby‘s en ideeën. In deze uitzending praat ze met Thijs over zijn hobby haken. Daarna een knutseltip van Astrid, die kun je ook vinden op onze Facebookpagina. Anna, het zusje van Thijs, praat over haar konijntjes.
Iefke en Valerie hebben een recept om koekjes te bakken voor je kat en ze hebben het over het dragen van een beugel, die ze nu zelf ook hebben. Tess, van basisschool De Kwikstaart, met haar vaste item, het Amsterdamse Bos. Met haar moeder Claudia, boswachter in het bos, praat ze over het beleefpad.

In het tweede half uur heeft Iefke een gesprek met Ecoloog Rosan van Halsema over wat haar beroep inhoudt en ze hebben het dan meteen over de oproep om watermonsters nemen.

Natuurlijk draaien ze ook leuke muziek die ze zelf uitzoeken, vertellen moppen en hebben het over de komende evenementen en activiteiten.

De volgende uitzendingen zijn in de zomervakantie, op woensdag van 18.00-19.00 uur. De start is op 26 juli en dan iedere week tot en met 30 augustus.

Doe je mee?
Misschien wil je meedoen en iets te vertellen over je hobby, weet je een lekker bak of kookrecept? Of wil je meer weten over een bepaald beroep, heb je ideeën? Stuur dan een mailtje (of vraag het je ouders), naar: redactie@rickfm.nl. Vermeld je naam, leeftijd en wat je zou willen doen in dit nieuwe kinder-radioprogramma. Dan nodigen wij je uit om naar onze radiostudio in De Kwakel te komen.
www.rickfm.nl

 Bron: Hans Busscher, verwerkt voor Rick FM door Marga Kouw