Trap niet in een babbeltruc! waarschuwt de politie

UITHOORN - Op vrijdag 10 januari is een 93-jarige inwoner van Uithoorn de dupe geworden van een babbeltruc. Een man met autopech, belde aan met de vraag of hij de ANWB mocht bellen. Na het telefoontje ging de man weg. De bewoner had niet opgemerkt dat de ‘pechvogel’ er met zijn bankpas vandoor was gegaan. 

Even later werd de bewoner gebeld door “nepagent” Tim Koster. Er werd over de bankpas gesproken en de agent zei de bewoner door te zullen verbinden met de bank. Bij het verbreken van de verbinding kreeg de 93-jarige argwaan en heeft direct rechtstreeks contact opgenomen met de bank. Helaas was er toen al een geldbedrag van zijn rekening opgenomen.

De politie wil inwoners waarschuwen. Trap niet in deze of een andere babbeltruc. De politie en andere bedrijven kunnen niet zomaar doorverbinden naar een bank en medewerkers van de bank zullen nooit om de pincode vragen. Geef deze  nooit prijs!

De ‘pechvogel’ betreft een man van 40 tot 50 jaar oud met een licht getint uiterlijk. Hij is 1.80 tot 1.90 meter lang, heeft een vriendelijk en verzorgd (glad geschoren) gezicht en een stevig en sportief uiterlijk. Wie meer informatie heeft, wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.