Tour de Kwakel: Van Schie’s succesvol

DE KWAKEL - Het zou wel eens de spannendste ontknoping van de Tour de France in tijden kunnen worden. Vingegaard leidt de Tour nipt voor Pogacar en de twee lijken zeer aan elkaar gewaagd. In de Tour de Kwakel scheidden Jan van Schie en Jeroen Könst zich licht af van de rest van het veld. Al wachten oud Tourwinnaars Eric Zethof, Rob van den Berg, Jim Voorn en Cynthia Peek in de schaduw van deze twee kemphanen hun kans nog af.

Jan van Schie was afgelopen week een populaire verschijning in het Kwakelse nachtleven. De andere bezoekers vroegen hem letterlijk en figuurlijk het hemd van het lijf. Jeroen Könst moet zich na een aantal dagen geel voorlopig tevreden stellen met de rode trui. In tegenstelling tot Jan zoekt Jeroen de rust op. Hij heeft zich voor de laatste week Tour teruggetrokken in een hutje op de hei.

Zesvoudig Tourwinnaar Eric Zethof mag de grijze trui van Jeroen dragen. De witte trui is in het bezit van Tim van der Poel. Hiermee is de gelijkenis van Tim met zijn dartheld Steve Beaton, ofwel de Bronzed Adonis, compleet. Beste vrouw in het klassement is Cynthia Peek.

Een andere belangrijke vrouw in ’t Tourhome is Gerlinde van Scheppingen. Dit jaar kijkt zij voor de 5e keer dagelijks de briefjes met voorspellingen na. Zij doet dit monnikenwerk met veel plezier en is zelden op een foutje te betrappen. Des te opmerkelijker dat Joep Voorn deze week voor twee opeenvolgende etappes een reclame moest indienen. Deze schoonheidsfoutjes werden door Gerlinde snel recht gezet. Alle deelnemers zijn dan ook zeer blij met Gerlinde en dankbaar voor haar inzet.

Dank gaat ook uit naar Ria Verhoef en Adrie Voorn, die dagelijks de door Gerlinde verstrekte stand bijwerken op de scoreborden in ’t Tourhome. Wat hun werk deze week iets vergemakkelijkte was dat de gele petten voor beste ploeg opnieuw de hele week in het bezit waren van ploeg Julio Giménez. Vanaf het eerste weekend houden Ferry Harte, Paul den Haan, Peter Maijenburg, Patrick in ’t Veld en John van der Hulst een ruime marge aan op de rest van het veld.

Afgelopen zaterdag was het tijd voor de Tour de Kwakel pubquiz. Onder leiding van Joris Voorn werden de deelnemende duo’s aan de tand gevoeld over hun Tourkennis. Michel van der Knaap en Wery Koeleman groeven diep in hun geheugen, maar konden niet voorkomen dat Mario van Schie en Paul Hogerwerf (zie foto) er met de winst vandoor gingen. Voor Mario was het al zijn derde overwinning in evenveel edities.

Mede door de quiz was het een ouderwets gezellige middag in ’t Tourhome. Toen Vingegaard en Pogacar voor vuurwerk zorgden op de slotklim waren de “oh”s en “ah”s niet van de lucht. Zoals van alle tijden was de vreugde én teleurstelling van de gezichten af te lezen bij het zien van de daguitslag.

Net zoals in Frankrijk elke seconde telt in de laatste week, zal dat in De Kwakel ook voor elk puntje gelden. Het beloofd nog een ongekend spannende week Tour te worden

 Algemeen klassement na 15e etappe

1.      Jan van Schie            90

2.      Jeroen Könst             89

3.      Patrick in ’t Veld         87

4.      Eric Zethof                 86

5.      Rob van den Berg       85

 

Rode trui

1.      Jeroen Könst              19

2.      Joep Voorn                 18

3.      Patrick in ‘t Veld          18

 

Ploegenklassement

1.      Julio Giménez            273

2.      Domingo Perurena     268

3.      Óscar Freire              263