Thamen honkballers winnen overtuigend van HCAW H3

Foto: Thamen

Op zondag 30 juni kwam HCAW uit Bussum op bezoek aan de Vuurlijn. Voor Thamen op de heuvel begon Lieuwe Hoekstra en die zorgde er samen met zijn verdediging voor dat er maar weinig gescoord kon worden in de eerste innings van deze wedstrijd.

De Thamen heren scoorden hun eerste punt in de tweede inning. Jelger Algra sloeg een honkslag, bereikte het tweede honk omdat de verdediging de nul ergens anders maakt en kon scoren op de honkslag van Rick Groen.

Error
In de gelijkmakende vierde inning liep Thamen verder uit. Honkslagen van Rossini Frolijk en Takato Hishida, een homerun van Algra en een error bij HCAW zorgde voor drie punten, 4-0.

HCAW pakte één punt terug in de vijfde inning, echter Thamen scoorde er vier, 8-1.Wederom een honkslag van Algra en Hishida, een tweehonkslag van Groen en een honkslag van Wouter Schouten zorgden dat de honklopers over de thuisplaat kwamen.

Homerun
In de zevende inning nam Lars Werkman het over op de pitcherplaat en ook daar wisten de Thamen heren het verdedigend dicht te houden. Thamen scoorde nog drie punten: Algra sloeg een tweehonkslag, Gianni Frolijk sloeg een honkslag en Hishida sloeg de bal weg voor een homerun, 11-1.

De Thamen honkballers staan nu op een tweede plaats in de competitie. Komende zondag gaan zij op bezoek bij Caribe in Groningen en aansluitend spelen zij op dinsdagavond om 19.30 uur de laatste wedstrijd voor de zomerstop tegen Houten Dragons.

 

Door verenigingscorrespondent Linda van Rekum-De Beij