Sterkste daling WW-uitkeringen in transport en logistiek

In Groot Amsterdam daalde het aantal WW-uitkeringen in 2018 met 15,3%; landelijk was dit 20,4%. De sector transport & logistiek laat met 27,6% de sterste procentuele daling zien. In aantallen daalde de WW het sterkst bij de bedrijfseconomische & administratieve beroepen (-1.054). Zeker nu het economisch goed gaat, zijn er kansen om een loopbaanswitch te maken. Werkzoekende receptionisten vinden bijvoorbeeld ook werk als medewerker klantenservice en helpdeskmedewerker ICT. UWV ondersteunt werkzoekenden om een dergelijke overstap te maken.
 

Eind december 2018 daalt het aantal WW-uitkeringen in Groot Amsterdam verder naar 20.362; een daling van 0,7%. De sterkste daling was er de afgelopen maand in de sectoren zorg (-23,5%), onderwijs (-12,7%) en grootwinkelbedrijf (-28,5%).
Van receptionist naar medewerker klantenservice en servicedeskmedewerker
UWV verstrekte eind 2018 in Groot Amsterdam 384 WW-uitkeringen aan mensen die werk zochten als receptionist. Daar stonden maandelijks gemiddeld 190 openstaande vacatures op werk.nl tegenover. Werkzoekende receptionisten kunnen de baankansen vergroten door te kijken naar vacatures voor de functie van medewerker klantenservice of servicedeskmedewerker ICT.
Overstapberoepen: werk vinden in een ander beroep
Niet alle werkzoekenden vinden eenvoudig een nieuwe baan in hun huidige functie. Werkzoekenden doen er goed aan ook te kijken naar andere beroepen waar overeenkomende competenties gevraagd worden. Samen met het Leerwerkloket heeft UWV voor een aantal functies andere mogelijkheden op een rij gezet; de zogenoemde overstapberoepen. Deze overstapberoepen zijn gebaseerd op loopbaanoverstappen in het verleden. In sommige gevallen is voor zo’n beroep aanvullende scholing nodig. Het Leerwerkloket kan hierbij adviseren. Kijk voor een Leerwerkloket in de buurt op www.lerenenwerken.nl.