Spanning stijgt in Tour de Kwakel

DE KWAKEL - In Frankrijk moest Tadej Pogacar de gele trui deze week laten aan Jonas Vingegaard. In de Kwakel bleef de gele trui onafgebroken in het bezit van Eric Zethof. Wel ziet Eric de concurrentie steeds dichter naderen. Zo staat nummer 2 Timo Kas nu op nog maar 2 punten. Bart Peek wacht op de 3e plaats in alle rust zijn kans af. Bart heeft van eerdere jaren geleerd dat de prijzen pas aan het einde verdeeld worden. Hij heeft zijn vormpiek naar eigen zeggen dit jaar dan ook in de derde week gepland.

De diverse truien hoefden deze week sowieso niet veel gewassen te worden. De meeste wisselden slechts een enkele keer van drager. Zo droejaar ook de g Daan Herben vrijwel de hele week de witte trui voor beste jongere. Daan is serieus met het spel bezig en zorgt ervoor dat hij weet of hij een trui moet dragen of weer in moet leveren. Als hij zelf verhindert is stuurt hij zelfs zijn ouders langs ’t Tourhome. Daan onderscheidde zich deze week in de door Mads Pedersen gewonnen etappe met de dagprijs. De grijze trui voor beste oudere wisselde pas recent van schouder. Na een volle week draagt Henk van Leeuwen de trui nu over aan Rob van den Berg. Bijgevoegde foto toont Henk nog in het grijs.

Jim Voorn, ook present op de foto, draagt nog wel steeds de rode trui. Hij haalde deze week Chris Verhoef bij in het klassement van de meeste extra punten. Chris draagt nu alleen nog een gele pet. Zijn ploeg De Kipka’s met verder Sven Vlasman, Wim Verlaan, Rob van den Berg en Peter Verhoef leidt het ploegenklassement. Peter is de buschauffeur en waterdrager (ook wel 0.0-drager) van de ploeg en voltooid deze taak met veel plezier.

Marga Kouw is momenteel de beste dame in het klassement. De beste dame krijgt aan het einde van de Tour een beker. Al gaat het gerucht dat enkele dames het wel zien zitten volgend jaar met een roze trui door De Kwakel te lopen.

De truien worden gesponsord door Slagerij Eyk en Veldt en Hovenoersbedrijf Theyssen en de Jong.
Misschien willen zij volgend jaar ook de Femmes Fatales voorzien van een roze trui.

Jan van Schie leverde deze week een unieke prestatie. Hier zal hij nog jaren aan herinnert worden, ook al zal hij hier niet op zitten te wachten. Jan had woensdagavond zorgvuldig 10 renners geselecteerd voor op zijn briefje. Echter bij de 10e regel aangekomen, was zijn lijstje op. Hij verzon snel nog een naam en deed zijn briefje in de bus. Bij nadere inspectie de volgende dag kwam hij erachter dat hij maar liefst 11 namen op 10 regels had gepropt. De spelregels van de Tour de Kwakel hadden geen rekening gehouden met deze situatie, maar het werd al snel duidelijk dat dit briefje helaas ongeldig moest worden verklaard. Jan een illusie armer, de Tour de Kwakel een goed verhaal rijker.

Het gaat nog een spannende week worden in de Tour de Kwakel. Pakt Eric Zethof zijn zevende zege of kunnen Timo Kas of Bart Peek eindelijk de belofte inlossen?

 

Algemeen klassement na 14e etappe

1.      Eric Zethof                        88

2.      Timo Kas                           86

3.      Bart Peek                          85

Rode trui

1.      Jim Voorn                          21

2.      Chris Verhoef                   21

3.      Henk van Leeuwen         20

 

Ploegenklassement

1.      De Kipka’s