Sloop huurhuizen Tromplaan Uithoorn

Woningbouwvereniging Eigen Haard gaat de huizen aan de Admiraal Tromplaan 37 tot en met 63 in Uithoorn slopen. Dat heeft de organisatie in een brief meegedeeld aan de bewoners.

In de brief staat dat de afgelopen tijd onderzoek is gedaan naar verschillende scenario's; renoveren of slopen en nieuwbouw.

Er zijn al lange tijd grote problemen met de fundering. De huizen zakken veel meer dan veilig is. Daardoor zitten de huurhuizen vol met scheuren (zie foto's bij dit verhaal).

Metingen
Volgens Eigen Haard heeft een constructeur de afgelopen tijd extra metingen verricht. Daarbij is gekeken naar wat nieuwe constructies van de funderingen zullen doen voor de toekomst van de woningen en hoeveel het kost.

Uiteindelijk is de beslissing genomen om niet te kiezen voor deze reparaties, maar voor het slopen van de woningen. Op dezelfde plek zullen dan later weer nieuwe woningen komen.

Bewonersbijeenkomst
Het is nog niet bekend wanneer de sloop gaat beginnen. Eerst komt er volgende week donderdagavond om 19.00 uur nog een bewonersbijeenkomst in buurthuis Ponderosa.

Dan volgen er afspraken met de bewonerscommissie en zal er een traject worden afgesproken waarbij de huidige bewoners voorrang krijgen bij de aanwijzing van een nieuwe huurwoning.

 

Door redacteur Marco Koeleman en fotograaf Martin Dekker