SCAU (Stichting Culturele Activiteiten Uithoorn) presenteert het nieuwe culturele seizoen.

Met grote vreugde en gepaste trots presenteert de SCAU (Stichting Culturele Activiteiten Uithoorn) het nieuwe culturele seizoen 2022-2023 met maar liefst negen evenementen/concerten. Hieronder vindt u de data en de verschillende uitvoerenden. Schrijf deze data alvast in uw agenda. Na het slotconcert van het lopende seizoen op 10 april is de online verkoop van abonnementen en losse kaarten gestart. Klik op ‘Kaarten bestellen’ of ‘Tickets’ en volg de instructies. Check de website ook regelmatig voor actueel nieuws en voor achtergrondinformatie bij de programma’s en de uitvoerende artiesten.
www.scau.nl/tickets

Nieuwe Seizoen 2022-2023.
Vierde pianoconcert van Beethoven.
Pianist Camiel Boomsma opent met zijn eigen strijkersensemble op 18 september op spectaculaire wijze het nieuwe culturele seizoen met een bewerking van het vierde pianoconcert van Beethoven. Een unicum! Theatergroep Musica Extrema brengt op 16 oktober ‘Amor’, over liefde en andere duivels. Op 30 oktober komt ‘troubadour’ Lenny Kuhr naar Uithoorn met haar programma ‘Het lied gaat door’, naar aanleiding van het verschijnen van haar nieuwe CD. Onder het motto ‘Mystiek’ speelt op 20 november het uit louter vrouwen bestaande Dostojevski Kwartet werken van Linker, Debussy en Beethoven. Op 11 december brengen Cor Bakker, Fay Lovsky en Remco Vrijdag een familieprogramma met liedjes van Harry Bannink. Het kerstconcert met als thema ‘Licht in de duisternis’ wordt verzorgd door kamerkoor Cantabile; de datum is 18 december 2022.

Het nieuwjaarsconcert op 8 januari 2023 heeft als motto: ‘Bohemen – een muzikale reis langs de Donau’. Het Amsterdam Wind Quintet brengt het publiek in romantische sferen. Op 19 februari bezingt mezzo-sopraan Francine Vis, begeleid door Helena Basilova (piano) en Eva van Grinsven (saxofoon) De Vrouw in al haar facetten in het programma ‘Frauen, Liebe und Leben’. Als afsluiting van het seizoen brengt Vincent Bijlo op 19 maart zijn nieuwe cabaretvoorstelling ‘Laat dat nou maar aan mij over’.

18 SEPTEMBER 2022 CAMIEL BOOMSMA (piano) MET KAMERMUZIEKENSEMBLE (openingsconcert)

16 OKTOBER 2022 MUSICA EXTREMA (muziektheater)

30 OKTOBER 2022 LENNY KUHR (oude en nieuwe liedjes)

20 NOVEMBER 2022 DOSTOJEVSKI KWARTET (strijkkwartet)

11 DECEMBER 2022 FAMILIEPROGRAMMA ROND LIEDJES VAN HARRY BANNINK

18 DECEMBER 2022 KAMERKOOR CANTABILE (kerstconcert)

8 JANUARI 2023 AMSTERDAM WIND QUINTET (nieuwjaarsconcert)

19 FEBRUARI 2023 HELENA BASILOVA (piano), EVA VAN GRINSVEN (saxofoon) en FRANCINE VIS (mezzo –sopraan)

19 MAART 2023 VINCENT BIJLO (cabaret)