Ronde Stelling van Amsterdam

Het evenement vindt plaats op 21 augustus 2022

Op zondag 21 augustus 2022 staat de 2e editie van de Ronde van de Stelling van Amsterdam op het programma. Ontdek de oude verdedigingslinie rondom Amsterdam, welke werd aangelegd om de hoofdstad in tijden van oorlog te beschermen. Fiets met ons mee en geniet van een zomerse tocht door een bijzondere omgeving!

Tijdens een rit van 65, 120 óf 170 km ontdek je (een deel van) de oude verdedigingslinie rondom Amsterdam, welke werd aangelegd om de hoofdstad in tijden van oorlog te beschermen. Met een ingenieus systeem kon het land rondom de linie onder water worden gezet, wat een vijandelijke invasie van de hoofdstad onmogelijk zou maken. Een staaltje Hollands waterbouwkundig vernuft, dat onderdeel maakt van het UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies. 

De routes nemen je mee door het weidse en groene waterlandschap in en om Amsterdam. Over de liniedijken en langs forten, sluizen en vestingsteden. De langste afstand, 170 km, gaat over de volledige linie en passeert alle 46 forten die de stelling rijk is. Ook moderne waterwerken zoals de fietsbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal zijn opgenomen in de route.

Je kunt bij alle drie de afstanden van de Ronde van de Stelling van Amsterdam starten vanaf twee startlocaties, namelijk vanaf UWTC in Uithoorn en bij Fort aan den Ham in Uitgeest. 

UWTC Uithoorn
Randhoornweg 90
1422 NE Uithoorn


Fort aan den Ham
Busch en Dam 13
1911 MS Uitgeest


https://www. rondevandestellingvanamsterdam .nl/inschrijven?fbclid= IwAR17hCsse4suU8J9WH17XGtPqwG4 zILIuXD06sAcejkjZ6SHgR1xAvf1- xs