Provincie geeft impuls aan modernisering en verduurzaming glastuinbouw Noord-Holland

De provincie Noord-Holland stelt 4 miljoen euro subsidie beschikbaar voor telers die willen verhuizen naar glastuinbouwgebieden. Door de concentratie van deze bedrijven zijn investeringen in nieuwe infrastructuur, warmtenetten en aardwarmte-installaties mogelijk.

Gedeputeerde Jaap Bond (Landbouw): “Een mooi voorbeeld waar deze subsidie al het verschil heeft gemaakt is het glastuinbouwgebied Alton bij Heerhugowaard. Het aansluiten van Alton op het warmtenet was mede haalbaar door de concentratie van bedrijven. De eerste teler is daar inmiddels op aangesloten en daardoor volledig van het gas af.”

De subsidie kan besteed worden aan onder andere de procedurekosten die volgen uit een bedrijfsverplaatsing, investeringen op de nieuwe bedrijfslocatie, investeringen om kavels beter bereikbaar te maken èn de kosten van nieuwe machines en installaties.


De regeling is onderdeel van het Plattelandsontwikkelingsprogramma 2014-2020 (POP3). Dit is een Europees subsidieprogramma met cofinanciering vanuit provinciale middelen voor het ontwikkelen, verduurzamen en innoveren van het Nederlandse platteland.

Meer informatie en aanvragen
Het indienen van een subsidieaanvraag is mogelijk van 25 februari tot en met 2 mei 2019 tot 17.00 uur via de website van de provincie: www.noord-holland.nl/Loket/Subsidies/Subsidieregelingen. Vanaf 25 februari staat op deze webpagina ook informatie over de regeling.