Plantdag Tiny Forest in De Legmeer

Het evenement vindt plaats op 26 november 2019

Op dinsdag 26 november planten kinderen van basisschool de Toermalijn en SBO de Dolfijn het tweede Tiny Forest in De Legmeer. Dat gebeurt nabij de Brede School aan de Zoogdierenlaan, tussen Mol en Haas. Dit Tiny Forest is extra bijzonder, omdat het twee keer zo groot is als het eerder geplante bos begin dit jaar. De Toermalijn en De Dolfijn adopteren samen dit ‘grote’ Tiny Forest en de leerlingen zullen bij het beheer worden geholpen door diverse partijen.

 

 

 

Tiny Forests van IVN Natuureducatie

Een Tiny Forest is een dichtbegroeid inheems minibos ter grootte van een tennisbaan. Een belangrijk doel van een Tiny Forest is om de omgeving groener en gezonder te maken. Een Tiny Forest brengt de natuur letterlijk dichterbij. Het minibos is ook een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren. Daarnaast zorgt het voor verkoeling op warme dagen, verbetering van de luchtkwaliteit, meer biodiversiteit en waterberging bij zware regenval. IVN Natuureducatie werkt samen met gemeente Uithoorn, initiatiefnemers uit de wijk en scholen aan verschillende Tiny Forests.

 

Het Legmeerbos

Buurtbeheer De Legmeer heeft het initiatief genomen voor de aanleg van het Legmeerbos: groene gebieden in en rond de wijk de Legmeer die met elkaar verbonden zijn door wandel- en fietspaden. Onderdeel van het Legmeerbos zijn straks bestaande groene en natuurgebieden. Daar komen nieuwe plekken bij, te beginnen met een aantal Tiny Forests. De Stichting Leefomgeving Schiphol (SLS) heeft geld gereserveerd voor de aanleg van het Legmeerbos en de gemeente Uithoorn heeft hierbij haar medewerking verleend. De Stichting Leefomgeving Schiphol wordt gefinancierd door het Rijk, de provincie Noord-Holland en Schiphol en heeft tot doel het verbeteren van de leefomgeving in de schipholregio.